Ohita navigaatio

27.4.2010

Mehiläiskalat katselevat pyrstöä heiluttaen Auringonkukat -maalausta.

Hymykuopat -hanke tarjoaa kulttuuripalveluja erityisryhmille

Salon kaupungin hallinnoima Hymykuopat -hanke kehittää kulttuurialan kolmannen sektorin sekä kuntien välistä palvelutuotantoa. Hanke mallintaa kuntiin rakenteita, joilla lisätään asumisviihtyisyyttä, tuetaan omaehtoista kansalaistoimintaa ja lasten kasvua sekä ylläpidetään senioriväestön toimintakykyä. Valtakunnallinen hanke (1.10.2009 - 30.6.2012) on Euroopan Sosiaalirahaston sekä Lapin ELYn rahoittama. Hankkeessa on mukana 11 yhdistystä Turusta, Salosta, Kouvolasta, Forssasta ja Hankasalmelta.

Hymykuopat -hankkeessa yhdistyvät ammattitaide ja kansalaistoiminta. Mukana on sekä ammattitaiteilijoiden työllistämiseen suuntautuneita yhdistyksiä että kotiseutu- ja kyläyhdistyksiä. Hankkeessa kehitetään erilaisia hyvinvointiaihioita pysyviksi palvelurakenteiksi: mukana on mm. soveltavaa tanssitaidetta, sanataidetta ja sähköistä mediaa. Kohderyhminä kehitettävissä palveluissa ovat senioriväestö, laitosten asukkaat, oppimisvaikeuksia omaavat lapset sekä haja-asutusalueiden asukkaat. Kotiseutuyhdistykset kehittävät lähikulttuuripalvelut -konseptia, joissa yhdistyksillä on aktiivinen rooli paikallisen kansalaistoiminnan koordinaattoreina ja asumisviihtyisyyden lisääjinä.

Palveluja Salossa kehittää neljä yhdistystä. Kisko-Seura tuottaa mallia kokonaiskoulupäivästä. Suomusjärvi-seura toteuttaa osia POLKU-kulttuurikasvatuksen ohjelmaan sekä aloittaa seniorien Kulttuuripolkuun sopivien tuotteiden ideoinnin. Salon 4H työskentelee Särkisalossa ja Perniössä vanhainkodeissa sekä kotona-asuvan vanhusväestön tukena. Salon Taiteilijaseura tuottaa hoitolaitoksissa ja palvelukeskuksissa kierrätettäviä Elämysmatkalaukkuja. Muut hankkeessa mukanaolevat yhdistykset ovat Framil, Keski-Suomen elokuvakeskus, Keski-Suomen Tanssin keskus, Kuukulkurit, Läntinen tanssin aluekeskusyhdistys, Turun Sanataideyhdistys sekä ValoAurinko - lasten ja nuorten kulttuurin tukiyhdistys.

 

Lisätietoja:
Anu Suosalo
Salon kaupungin kulttuuritoimi
puh: (02) 778 4903
anu.suosalo(at)salo.fi

 

Kolmas lähde -hanke

Kolmas lähde on opetusministeriön valtakunnallisen ESR-kehittämisohjelman "Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana" koordinaatiohanke, jota Teatterikorkeakoulun koulutus- ja kehittämispalvelut hallinnoi. Ohjelmalla on eri puolilla Suomea pilottihankkeita, joissa kehitetään uudenlaisia hyvinvointipalvelujen malleja. Kolmas lähde -hanke tukee ja kouluttaa pilottihankkeiden toimijoita. Kolmannen lähteen toteuttajia Teatterikorkeakoulun lisäksi ovat Suomen Liikunta ja Urheilu sekä Allianssi.

Lue lisää Kolmas lähde -kehittämisohjelman muista pilottihankkeista.

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin