Ohita navigaatio

14.9.2022

Kari seisoo mustavalkoisessa kuvassa valokuvastudion valokeilassa.
Kari Toiviainen. Kuva: Tommi Niukkanen.

Saammeko vierailla kotonanne – kulkea etuovelta sydämeen?

Haaparannan ja Tornion alueen asukkailla on nyt mahdollisuus osallistua mediataiteilija Kari Toiviaisen teoksiin. Kari vierailee halukkaiden paikkakuntalaisten kotona ja tallentaa videomuotoon ihmisten ajatuksia, tuntemuksia, muistoja ja elämän kiinnekohtia jonkin itselle tärkeän, kodin piirissä olevan “muistoesineen” kautta. 

Karin näyttelyn työnimi on “Etuovelta Sydämeen”. Kuvaussessiot ovat noin kahden tunnin mittaisia keskusteluhetkiä, jotka Kari videoi. Tämän lisäksi kodin piiristä tallennetaan kuvituskuvaa. Tapaamisissa saa myös laulaa, hyräillä, runoilla, soittaa jotain instrumenttia ja esiintyä muillakin tavoilla. Teokset sisältävät videokuvaa ja ääntä tai jompaakumpaa näistä. 

Vierailuhetkiin etsitään erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä eri kulttuuritaustoilta. Hetken voi viettää suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Vierailut tapahtuvat viikoilla 39 (26.9.–2.10.) ja 43 (24.–30.10.).

Syksyn 2022 aikana Haaparannan ja Tornion alueella on käynnissä Aineen taidemuseon ja Kulttuuria kaikille –palvelun yhteinen Tilaa Taiteilijuuteen –hanke. Sen tiimoilta mediataiteilija Kari Toiviainen vierailee useamman kerran Haaparannan-Tornion alueella syksyn 2022 kuluessa. Valmiit teokset ovat nähtävissä ja kuultavissa Haaparannan kirjastossa marraskuussa 2022 ja hankkeen yhteisnäyttelyssä alkuvuodesta 2023. 

"Me emme elä vain nykyisyydessä. Menneisyys kaikkine muistoineen, tapauksineen ja kokemuksineen elää meissä, ja usein voi sattua että juuri entisyys on voimakkaampi kuin nykyisyys." 

Ota yhteyttä

Haluatko mukaan teoksiin tai haluatko kysyä lisää? Ota yhteyttä! 

Mediataiteilija 

Kari Toiviainen 

+358 50 4961225 

karijutoiviainen@gmail.com 

Tilaa taiteilijuuteen -hanke 

Aineen taidemuseo 

Virpi Kanniainen 

Museonjohtaja 

+358 50 597 1197 

virpi.kanniainen@tornio.fi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin