Ohita navigaatio

29.5.2024

Ceyda Berk-Söderblomista Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n puheenjohtaja

Hymyilevä Ceyda pitelee mikrofonia. Hänellä on tummat kiharat hiukset ja silmälasit.
Kuva: Margherita Caprilli

Huhtikuun vuosikokouksessa Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:lle valittiin uusi puheenjohtaja, Ceyda Berk-Söderblom.

Ceyda Berk-Söderblom on kulttuurituottaja, kuraattori, festivaalisuunnittelija ja moninaisuuden, yhdenvertaisuuden ja inkluusion asiantuntija . Hän toimii projektipäällikkönä ja tutkijana Trans Europe Hallesissa (TEH). Ceydalla on yli 20 vuoden kokemus taiteen alalta. Hän on kuratoinut ohjelmia kansainvälisesti ja tehnyt tiivistä yhteistyötä maailmankuulujen instituutioiden, orkesterien, taiteilijoiden ja yhtyeiden kanssa.

Vuonna 2015 Ceyda perusti MiklagårdArtsin, joka toimii transnationaalisten ja transkulttuuristen yhteistyöprojektien edistäjänä ja yhdistäjänä. Ceyda on julkinen tasa-arvon, monimuotoisuuden ja osallisuuden puolestapuhuja. Hän on ollut Globe Art Pointin hallituksen jäsen ja puheenjohtaja vuosina 2017-2021. Vuonna 2020 Ceyda toimi asiantuntijana opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmässä, joka käsitteli kulttuuripolitiikkaa, maahanmuuttoa ja kulttuurista monimuotoisuutta.

Alun perin toimittajaksi kouluttautunut Ceyda on opiskellut muun muassa viestintää, liiketaloutta ja taidehallintoa. Hän suoritti maisterintutkintonsa Taideyliopistossa pääaineenaan sosiaalinen osallisuus ja kulttuurinen monimuotoisuus. Ceyda on Royal Society for Arts, Manufactures and Commercen (RSA) jäsen ja hänellä on Puolan tasavallan myöntämä Bene Merito -kunniamerkki.

Muut Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n hallituksen jäsenet tällä kaudella:

Yvapurü Samaniego Bonnin, Globe Art Point ry
Veronica Hertzberg, Föreningen Luckan rf
Mikael Kinanen, Teatterikeskus ry
Rosanna Mantila, Suomen Muusikkojen Liitto ry
Taru Perälä, Kulttuuriyhdistys Suomen Eucrea ry
Riikka Rajala, Suomen Kirjastoseura ry


Varajäsenet:

Jaakko Tiinanen, Suomen Kirjastoseura ry
Jaana Simula, Globe Art Point ry
Linda Sundberg, Föreningen Luckan rf
Sami Vähäkangas, Suomen Muusikkojen liitto ry

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin