Ohita navigaatio

24.4.2023

Yhdenvertaisuustyöpaja 2 - miten konkreettisin tavoin voidaan edistää moninaisuutta av-alalla? 5.5. Helsingissä

Työskenteletkö audiovisuaalisen alan tuotannoissa kameran edessä tai takana?  Haluatko saada konkreettisia vinkkejä ja työkaluja siihen, miten voit edistää yhdenvertaisuutta ja inkusiivisuutta työssäsi?

Tule mukaan yhdenvertaisuustyöpajaan, joka WIFT Finland järjestää yhteistyössä Kulttuuria kaikille -palvelun kanssa! Työpajassa keskustellaan asiantuntijoiden kanssa valinnoista ja käytännöistä, jotka vaikuttavat tuotantovaiheessa yhdenvertaisuuden toteutumiseen. Työpajan aikana käydään läpi WIFT Finlandin kehittämä ja juuri nyt testausvaiheessa oleva digitaalinen tasa-arvotyökalu.

Perjantaina 5.5.2023 klo 12-15

Kaapelitehtaan kokoustila Watti, Tallberginkatu 1, D-portaan kellaritaso

Työpaja on ilmainen ja kaikille avoin, peruuttamattomista ilmoittautumisista perimme 50 euron maksun (peruutukset viimeistään 24 h ennen tilaisuuden alkua). Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella: Työpajaan mahtuu 20 henkilöä. 

Ilmoittaudu mukaan tällä lomakkeella: yhdenvertaisuustyöpaja

Huom. työpajaan ei voi osallistua etäyhteyksin. 


Työpajassa keskitytään av-tuotannon toteutusvaiheeseen (mm. turvallisempien tilojen toteutus, työyhteisö ja -ympäristö toteutusvaiheessa, ohjaaminen, esteettömyys ja apuvälineet paikan päällä, kielikysymykset). Työpajassa on tarkoitus tarkastella miten projektikohtaisella yhdenvertaisuussuunnitelmalla voidaan edistää moninaisuutta audio-visuaalisella alalla. 

Ohjelma

Klo 12 Tervetuloa ja alustus

15 min Lainsäädäntö ja tasa-arvotyökalu, turvallisempi työtila ja puuttumisen keinot

Eeva-Sofia Anttonen, toiminnanjohtaja, WIFT Finland


30 min Käsitteet ja esteiden muodostumisesta laeista ja säädöksistä huolimatta

Aura Linnapuomi, erityisasiantuntija, Kulttuuria kaikille -palvelu


Klo 12.45 Asiantuntijoiden ja kokemusasiantuntijoiden puheenvuorot


10 min Saavutettavuudesta ja moninaisuudesta vammaisuuden näkökulmasta

Sanni Myllyaho, nuorempi ihmisoikeusasiantuntija


10 min Sukupuolen moninaisuuden näkökulma

Miiko Toivainen, Näyttelijä


10 min Kulttuurisen moninaisuuden näkökulma 

Martina Martti, Moninaisuusasiantuntija


Klo 13.15 Tauko

Tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa.


Klo 13.30 Työpaja

Neljä ryhmää: keskustelua yhdenvertaisuushaasteista av-alalla fasilitaattorin asiantuntemusalan näkökulmasta työpajaan osallistujien kanssa. Ajatuksena on, että osallistujat voivat tuoda esille omia kokemuksia ja ajatuksia omista tuotannoista. Samalla voidaan miettiä voisiko tuotantokohtaisista yhdenvertaisuussuunnitelmista olla apua, minkälaiset niiden tulisi olla tai tarvitaanko muita keinoja?


Klo 14.45 Yhteenveto


Klo 15 Kiitos!


Lisätietoja aiheesta: wift@wift.fi


Esteettömyys: 

Saapuminen Kaapelitehtaan Watti-kokoustilaan.

Watti-kokoustila sijaitsee Kaapelitehtaalla. Osoite on Tallberginkatu 1, sisäpiha, D-porras, kellaritaso, 00180 Helsinki. 

Esteetön kulku Kaapelitehtaan sisäpihalle onnistuu Tallberginkadun porttikongin kautta. Porttikongissa on kaksi hidastetöyssyä, joiden ohi pääsee kiertämään esim. pyörätuolilla. Invataksit pääsevät ajamaan Kaapelitehtaan sisäpihalle porttikongin kautta.

Jos saavut metron tai raitiovaunupysäkin suunnasta, lyhin reitti on kulkea Kaapelitehtaan uuden Lasipihan läpi sisäpihalle. Metron suunnasta tullessa Lasipihalle on esteetön sisäänkäynti oikealla puolella, oven voi avata painikkeella. Kuitenkin sisäpihan puoleisia ovia ei ole automatisoitu ja ne ovat raskaat avata. Jos tarvitset apua ovien avaamisessa, pyydä apua Kaapelitehtaan infosta Lasipihalla (avoinna klo 11-19). Voit tarvittaessa soittaa infoon, puh. 0947638300. Jos info ei ole auki, voit soittaa WIFT Finlandin henkilökunnalle puh. 044 971 3324 

Jos tulet Tallberginkadun kautta sisäpihalle, reitillä ei ole ovia ennen D-porrasta.

D-portaan vasemmalta puolelta on kulku tavarahissiin, jolla pääsee 0.kerroksen Watti-kokoustilaan. Hississä on katutasossa automaattisten ovien lisäksi ulko-ovet, jotka voivat olla kiinni (ei lukossa). Ulko-ovien avauskahva on raskas ja 1480 mm korkeudessa. Jos tarvitset apua ovien avaamisessa, soita WIFT Finlandin henkilökunnalle puh. 044 971 3324 

Esteetön WC

D-portaan kellarissa (0. kerros) sijaitsee yksi esteetön wc. Wc on yksipuolisesti käytettävä (istuimen vieressä on vapaata tilaa ainoastaan oikean käden puolella).

Esteettömät autopaikat

D-portaan läheisyydessä on kaksi esteetöntä autopaikkaa, joissa pysäköintiaika on rajoitettu neljään tuntiin. Autopaikkojen leveydet ovat vain 2950 mm ja 3050 mm.

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin