Ohita navigaatio

3.2.2023

Women in Film & Television Finland ry:n tasa-arvokoulutus ja sukellus tasa-arvotyökalun mahdollisuuksiin 7.2, Helsinki

Haluatko saada konkreettisia vinkkejä tasa-arvon edistämiseen av-alan tuotannoissa? Ilmoittaudu mukaan WIFT Finlandin koulutukseen, jossa pääset myös tutustumaan tasa-arvotyökaluumme! 

7.2.2023 klo 17-19 Kaapelitehtaan Konttori, Tallberginkatu 1, Helsinki. 

WIFT Finlandilla on tällä hetkellä testausvaiheessa digitaalinen työkalu, jonka tarkoitus on auttaa alalla toimivia tekemään konkreettisia tekoja ja noudattamaan laissa määriteltyjen tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvien säädöksiä. Tässä koulutuksessa keskitytään naisten asemaan alalla kuitenkin huomioiden intersektionaalisuus. Myöhemmin keväällä on tulossa koulutuksia, joissa vuorostaan keskitytään tuotantojen yhdenvertaisuus-, moninaisuus- ja saavutettavuuskysymyksiin.

Tuotannosta vastaavat henkilöt voivat työkalun avulla helposti laatia tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman sekä samalla saada lisätietoa lainsäädännön vaatimuksista. Työkalun tarkoitus on herätellä pohtimaan ja suunnittelemaan elokuvan tai televisio-ohjelman sisältöä, työsuhteita ja työturvallisuutta tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmista. Tasa-arvotyökalussa on myös loppuraportointiosio, jota voidaan hyödyntää projektin päätyttyä ja näin seurata esimerkiksi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman toteutumista. Tämä antaa myös mahdollisuuden kerätä alalla paljon kaivattua tilastotietoa. 

Työkalun kehittäjä, WIFT Finlandin toiminnanjohtaja ja juristi Eeva-Sofia Anttonen, tarjoaa kaikille avoimen koulutuksen, jonka aikana osallistujat pääsevät myös kokeilemaan työkalua. Koska työkalu on juuri nyt testausvaiheessa, toivomme paljon testaajia ja kommentteja, jotta työkalusta tulisi mahdollisimman toimiva ja hyödyllinen alan tekijöille.

Koulutukseen on ennakkoilmoittautuminen. Tilaan mahtuu 20 henkeä ja se täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu tällä lomakkeella 

Kiitämme Suomen elokuvasäätiötä, joka on tukenut työkalun kehittelyä ja koulutuksien pitämistä! 

Lisätietoja:

Ida Enegren

Koordinaattori

Women in Film and Television Finland ry

ida.enegren@wift.fi


 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin