Ohita navigaatio

20.3.2023

WIFT Finlandin Sukupuolentutkimuksen projekti tuli päätökseen helmikuussa 2023

Tutkija Tarja Savolainen on vastannut WIFT Finlandin (Women in Film and Television Finland) Sukupuolentutkimuksen projektista, joka on ollut käynnissä vuoden verran. Projektissa selvitettiin, minkälainen sukupuolentutkimuksen tilanne on tällä hetkellä audiovisuaalisella alalla Suomessa, ja miten tutkimusta voidaan edistää.

Projektin aikana on käynyt ilmi, että alan tutkimusta tasa-arvoon liittyen on vaatimatonta. Lisäksi Suomessa ei julkaista säännöllisesti käyttökelpoisia tilastoja, jotka mahdollistaisivat sukupuolten tasa-arvon seurannan audiovisuaalisella alalla. Sukupuolten tasa-arvon kehittäminen kuuluu Suomessa niin viranomaisten kuin työnantajienkin tehtäviin. Näitä päämääriä on vaikeita edistää, mikäli käytettävissä ei ole tilastoja ja tutkimuksia, jotka sisältävät tasa-arvotyössä tarvittavaa tietoa. 

Projektissa oltiin yhteydessä tutkimusten ja tilastojen tuottajiin ja nostettiin ongelma esille. Suomen elokuvasäätiön ja Tilastokeskuksen kanssa on käyty neuvotteluja, jotta tasa-arvotilastointia ryhdyttäisiin kehittämään Suomessa. WIFT Finlandissa olemme Sukupuolentutkimuksen projektin sekä Tasa-arvotyökalu-projektin voimin pyrkineet kehittämään akistointiominaisuuden tasa-arvotyökaluun, joka mahdollistaisi tasa-arvotilastoinnin kehittämisen.

Tutustu tutkimusprojektin yhteenvetoon ja muihin kirjoituksiin projektiin liittyen: wift.fi/sukupuolentutkimus

Vaikka Savolainen lopettaakin työt yhdistyksessä, hän osallistuu edelleen yhdistyksen toimintaan jäsenenä. Yhteystiedot: tarja.savolainen@wift.fi. 

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin