Ohita navigaatio

24.4.2023

Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen logo.

Tilaa taiteilijuuteen -hanke tarjoaa mentorointia syksyn ajaksi vammaisille ja viittomakielisille taiteilijoille

Vammainen tai viittomakielinen kulttuurin tekijä, haluaisitko rinnallesi kokeneen oman alasi taiteilijan auttamaan sinua taiteellisen työsi toteuttamisessa? Nyt se on mahdollista! Tilaa taiteilijuuteen -hanke tarjoaa vammaisille ja viittomakielisille taiteilijoille mentorointia syksyn 2023 ajan. Tutustu yleisimpiin kysymyksiin ja lähetä hakemuksesi!

Kuka voi hakea mentoria itselleen?

Kuka tahansa vammainen tai viittomakielinen henkilö, joka tekee - tai pyrkii tekemään - taidetta tai viihdettä ammatillisesti. Ammatillisuus tarkoittaa tässä sitä, että käytät taiteen/viihteen tekemiseen tai opiskelemiseen aikaa ja energiaa enemmän kuin harrastukseksi. Taiteen lajisi voi olla mikä tahansa. 

Haemme tällä kertaa erityisesti uran alussa olevia tekijöitä, jotka etsivät omaa taiteilijan identiteettiä, viestiä ja työtapoja. Kaikki vammaiset ja viittomakieliset taiteilijat ovat kuitenkin hyvin tervetulleita hakemaan! 

Mitä mentorointi tai mentori tarkoittaa?

Mentori on samalla alalla työskentelevä, kokeneempi henkilö, joka antaa oman kokemuksensa käyttöösi. Hän voi antaa vinkkejä toimivista käytännöistä, tiedonlähteistä, yhteistyökumppaneista jne. Hän voi antaa vertaistukea tai peilata ideoita oman kokemuksensa kautta. Vastavuoroisesti myös mentorin oma työskentely rikastuu mentorina toimimisen myötä.

Mihin mentorointia voi käyttää?

Voit käyttää mentorin tukea juuri niihin asioihin, joissa sinä sitä tarvitset, kunhan se liittyy taiteelliseen työhösi. Mentori voi antaa tukea ja ideoita esimerkiksi:

 • Oman taiteellisen äänen ja sanoman löytämiseen tai vahvistamiseen

 • Opiskelujen aloittamiseen tai niiden tukemiseen

 • Työtilaisuuksien ja yhteistyökumppanien etsintään

 • Seuraavan teoksen (esityksen, levyn, maalauksen, kirjan, näyttelyn jne.) työstämiseen

 • Apurahahakemusten tai portfolion tekoon

 • Sopimusten tekoon

Mentorointi ei ole tietyn taidon opettamista.

Kuka mentoroi, kuinka paljon ja milloin?

Etsimme sinulle sopivan mentorin yhdessä. Mentorointi voi alkaa elokuussa 2023 ja se päättyy viimeistään joulukuun 2023 loppuun mennessä. Mentorilla on käytössään yhden kuukauden työaika sinua varten. Voitte sopia mentorin kanssa teille parhaan työskentelyrytmin. Yhdellä mentorilla on kaksi mentoroitavaa.

Mitä tämä maksaa?

Mentorointi on sinulle ilmaista. Mentorit saavat työtään varten apurahaa.

Miten voin hakea mukaan?

Lähetä vapaamuotoinen hakemus 14.5.2023 mennessä projektikoordinaattori Riikka Hänniselle osoitteeseen riikka@tilaataiteilijuuteen.fi. Voit tehdä hakemuksesi tekstinä, videona tai äänenä.

Kerro hakemuksessa seuraavat asiat:

 • Nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi

 • Millä taiteen/viihteen alalla työskentelet tai opiskelet? Mitä olet tähän mennessä tehnyt?

 • Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi tai unelmasi? Mitä haluat saavuttaa tai toteuttaa seuraavan vuoden aikana taiteellisessa työssäsi?

 • Millaisiin asioihin haluaisit tukea mentorilta ensi syksynä?

 • Onko sinulla jo mielessä tietty mentori, jonka haluaisit tueksesi? (Tämä ei vaikuta hakuun, mutta voit vinkata meille mahdollista mentoria jos sinulla on mielessäsi joku hyvä tyyppi!)

Liitä mukaan linkki näytteeseen taiteellisesta työstäsi. Se voi olla tekstiä, kuvaa tai ääntä.

Liitä mukaan myös ansioluettelo eli cv. Jos olet urasi alkuvaiheessa tai opiskelet, kerro cv:ssä rohkeasti tähänastisista tekemisistäsi ja opinnoistasi. 

Mistä tiedän, onko tämä minua varten?

Hae rohkeasti mukaan! Pelkästään hakemuksen teko auttaa sinua selkiyttämään tavoitteitasi taiteellisen työsi suhteen. 

Jos epäröit, oletko tarpeeksi hyvä tai ammattimainen tullaksesi mukaan, ota yhteyttä ja jutellaan tilanteestasi! Olemme täällä sinua varten, ota yhteyttä tosi matalalla kynnyksellä!

Mistä saan lisätietoja?

Kirjoita tai soita projektikoordinaattori Riikka Hänniselle: s-posti: riikka@tilaataiteilijuuteen.fi, puh. 050-3080 232

Lisätietoja antaa myös projektin johtaja Maija Karhunen: s-posti: maija.karhunen@cultureforall.fi, puh. 040 166 2827

Kuka mentoroinnin tarjoaa?

Mentoroinnin tarjoaa Tilaa taiteilijuuteen -hanke. Se on Koneen säätiön rahoittama kaksivuotinen hanke, jossa edistetään vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia ja yhdenvertaisuutta. Hanketta hallinnoivat Kulttuuria kaikille -palvelu sekä Kulttuuriyhdistys Suomen Eucrea ry. 

Logon kuvitus: Hanna Väätäinen

 
 
Siirry sivun alkuun
 • jaa: Facebook
 • jaa: Twitter
 • jaa: Linkedin