Ohita navigaatio

1.2.2023

New Theatre Helsinki Pop up Oulun teatterilla 17.–18.3.2023 ja Oulun taidemuseolla 6.–19.3.2023

New Theatre Helsinki pop up esittää: Sivullinen – The Stranger

Ihonväri, passin väri tai sukupuolen väri ei estä meitä tulemasta sivulliseksi.

Esitys on metromatka Tapiolasta Mellunmäkeen. Matkan aikana Amira, Alina ja Anna reflektoivat omia kokemuksiaan ja metromatkan aikana kohtaamaansa Helsingin sosiaalista, ekonomista ja rodullista törmäyskurssia Sivullisen tarinaan.

Esityksen hahmot huomaavat, että vaikka he ovat suomalaisia Suomessa, he ovat silti sivullisia, ulkomaalaisia. Tunne yhteisöön kuulumisesta on sosiaalinen rakennelma, joka voidaan helposti murentaa. Rakennelman tukemiseksi kehitetään myyttejä. Nämä myytit ovat kuitenkin vain naamioita todellisuuden peittämiseksi, ja ne voivat vieraannuttaa paitsi ulkomaalaiset myös naamioiden kantajat.

New Theatre Helsinki Pop Up Oulussa maaliskuussa 2023

New Theatre Helsinki (NTH) on Suomen esittävän taiteen kentän yhdenvertaisuuden ja inklusiivisuuden kehittämishanke, jolla kartoitetaan tulevaisuuden esittävän taiteen toimintaa. Hanke tuo lavoille uusia narratiiveja ja tekijöitä, ja kurottaa kohti laajempaa yleisötyötä.

Hankkeen pitkän tähtäimen missiona on perustaa Helsinkiin uusi esityskeskus, joka on omistettu esittävän taiteen kulttuuriselle ja kielelliselle moninaisuudelle. Matkalla uuteen esityskeskukseen New Theatre Helsinki järjestää avoimia keskusteluja, kohtaamisia, työpajoja ja esityksiä vaihtuvissa tiloissa ja kumppaniteattereissa.

Hankkeen toinen pop up -ohjelmakokonaisuus toteutetaan Oulun teatterilla 17.–18.3.2023 ja Oulun taidemuseolla 6.–19.3.2023. Pop up koostuu monikielisistä teatteriesityksistä, keskusteluista, oppilaitosyhteistyöstä sekä video-installaatiosta.


Lisätietoja:

New Theatre Helsinki pop up esittää: Sivullinen – The Stranger (Ouka.fi)

newtheatrehelsinki.com/oulu-pop-up

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin