Ohita navigaatio

4.4.2023

Näyttelijä ja tutkija Riikka Papusen uusin artikkeli on julkaistu: "Kaikkea ei pidä osata heti"

DuvTeaternin tilaaman artikkelin lähtökohtana on Helsingin kaupunginteatterin suurmusikaali Niin kuin taivaassa (2021–2022). Artikkelissa Papunen nostaa esille polttavan ajankohtaisia kysymyksiä vammaisuuden representaatiosta teatterinäyttämöllä.

Lue Riikka Papusen artikkeli täällä: “Kaikkea ei pidä osata heti” / “Man kan inte kunna allt genast” (siirryt DuvTeaternin sivuille)

Vuonna 2021 Helsingin Kaupunginteatteri valitsi suurmusikaaliinsa Niin kuin taivaassa kehitysvammaiseksi kirjoitettuun Toren rooliin sekä kehitysvammaisen että ei-kehitysvammaisen näyttelijän. Päätös valita nämä kaksi näyttelijää oli merkittävää paitsi suomalaiselle teatteri instituutiolle mutta myös kansainvälisesti.

Riikka Papusen artikkeli perustuu haastatteluihin Helsingin kaupunginteatterin tuotannon näyttelijöiden ja ohjaajan kanssa, sekä Papusen omiin huomioihin ja pohdintoihin siitä, mitä kehitysvammaisen näyttelijän rekrytoiminen suurmusikaaliin merkitsee. Artikkeli on kirjoitettu tulevia produktiota ajatellen ja ja se on pyrkinyt tekemään näkyväksi sellaisia käytännön toimia, jotka ovat toistettavissa sekä toisaalta sellaisia, joita tulisi kenties tulevissa produktioissa välttää.

“Olen kiitollinen siitä, että Niin kuin taivaassa-työryhmän jäsenet ovat jakaneet kokemuksensa niin avokätisesti. Toivomme, että artikkeli toimii konkreettisena tukena ja inspiraationa teattereille, joita kiinnostaa yhteistyö vammaisten näyttelijöiden kanssa sekä representaation laajentamista näyttämöllä. ”

-DuvTeaternin toiminnanjohtaja Sanna Huldén

DuvTeatern on Helsingissä vuodesta 1999 toiminut vapaa ammattiteatteri, jossa työskentelee kehitysvammaisia ja ei-kehitysvammaisia näyttelijöitä.

Lue lisää: www.duvteatern.fi

 

Yhteystiedot

Sanna Huldén, DuvTeatern, sanna.hulden@duvteatern.fi, puh: 0400956792

Riikka Papunen, riikka.papunen@gmail.com, puh: 0504922910

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin