Ohita navigaatio

14.3.2023

Kiasma_strike kutsuu: 16.3. ”Kohti konkretiaa”, Helsinki

Hyvä vastaanottaja,

Toivotamme teidät tervetulleeksi mukaan Kohti konkretiaa -tapahtumaan, jonka Kiasma_strike ja nykytaiteen museo Kiasma järjestävät yhdessä 16.3.2023 kello 10–13 Forum Boxissa Helsingissä.

Kohti konkretiaa on tarkoitettu kaikille organisaatioille sekä henkilöstölle, työryhmille, taiteilijaporukoille sekä yksittäisille taiteen ammattilaisille, jotka pyrkivät takaamaan että heidän toimensa yksityisen rahoituksen suhteen on eettisellä ja kestävällä pohjalla. Tilaisuuden ohjaa taiteilija Tellervo Kalleinen ja kuraattori Giovanna Esposito Yussif. Tilaisuuden kieli on englanti. 

Tilaisuuden jälkeen osallistujilla on laajempi ymmärrys siitä, kuinka jatkaa prosessia ja tehdä päätöksiä eettisten linjausten sekä käytäntöjen vakiinnuttamiseksi omissa organisaatioissaan. 

Lisätietoja ja rekisteröityminen: kiasmastrike.art/16-3-2023-1

Taustaa

Helmikuussa 2023 Nykytaiteen museo Kiasmassa järjestettyyn Muuttuva maailma ja rahoituksen etiikka -seminaariin osallistui 260 henkeä. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Kiasma_striken sekä Kiasman kanssa ja se avasi julkisen keskustelu yksityisen rahoituksen suuntaviivoista. Kohti konkretiaa on jatkotilaisuus, jossa taiteen ammattilaiset ja organisaatioiden edustajat voivat syventää keskustelua ja edetä hyvistä aikeista käytännöllisiin tekoihin. Tilaisuus toimii alustana näkökulmien jakamiseen.

Julkisen rahoituksen huvetessa taidelaitokset kohtaavat kasvavaa painetta yksityiseen varainhankintaan. Samaan aikaan taidelaitoksiin kohdistuu painetta toimia sosiaalisesti vastuullisesti. Nämä virtaukset ovat tuottaneet tarpeen taidelaitosten toimintaetiikan tarkasteluun. Kiasman työnseisauksen myötä useiden taideorganisaatioiden edustajat ovat osoittaneet halukkuutta syventävien keskustelujen käymiseen. Kohti konkretiaa vastaa tähän tarpeeseen rakentavalla ja tavoitteellisella otteella. Tapahtuma haastaa taidekenttää päivittämään - ja joissakin tapauksissa artikuloimaan alusta saakka - selkeät periaatteet ja läpinäkyvät käytännöt yksityisen rahoituksen vastaanottamista varten.

Aiemman seminaarin tallenteen katsominen ennen tilaisuutta on suositeltavaa. Lisäksi seminaarimuistiinpanoista löytyy tiivistelmä sisällöistä. Tallenne sisältää puheenvuorot Kiasman ja Kiasma_striken yhdessä järjestämästä Muuttuva maailma ja rahoituksen etiikka -seminaarista.

Seminaarin tallenne ja muistiinpanot puheenvuoroista: Muuttuva maailma ja rahoituksen etiikka -seminaari (siirryt Kiasman sivuille)

Tapahtuman tiedot

16.3.2023 klo 10:00-13:00 

Forum Box, Ruoholahdenranta 3 A, Helsinki

kiasmastrike.art/registration

Kiasma_strike

+358 40 836 1188

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin