Ohita navigaatio

24.4.2023

Kesytön taide 5.5.-24.9.2023 Kansallismuseossa

Kansallismuseossa avautuu toukokuussa laaja outsider-taidetta esittelevä näyttely, Kesytön taide. Näkyväksi osaksi kansainvälistä taidemaailmaa nousseet outsider-taiteilijat eivät noudata taiteen normeja, vaan sananmukaisesti tekevät taidetta, joka pikemminkin on kesytöntä, villiä ja ennen kaikkea tekijänsä mielikuvituksesta syntyvää.

Outsider-taide ei ole jäänyt taidekentän arvostuksen tai suuren yleisön mielenkiinnon kohteen ulkopuolelle. Teosten energia ja luova potentiaali on aina innostanut myös aikalaistaiteilijoita kuten Picassoa. Viime vuosikymmenten aikana outsider-taidetta on esimerkiksi ollut näyttävästi esillä suurissa taidebiennaaleissa kuten Venetsiassa.

Näyttelyn taiteilijoina ovat muun muassa kansainvälisesti arvostetut Franjo Klopotan, Madge Gill, Natalie Schmidtova ja Tyyne Esko.

Näyttelyn kuraattoreina toimivat Kiasman ja Helsingin taidemuseon entinen johtaja, taidehistorioitsija, tietokirjailija Tuula Karjalainen ja kulttuurituottaja, taidekustantaja Liisa Heikkilä-Palo.

Lisätietoja: Kesytön taide (siirryt Kansallismuseon verkkosivuille)

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin