Ohita navigaatio

23.3.2023

Hetan musiikkipäivillä klassista musiikkia ja joikua, Enontekiö 3.–9.4.

Hetan Musiikkipäivien teema vuonna 2023 – Yli rajojen – tuo ohjelmistoon pohjoismaisen vivahteen sekä avaa uudenlaisen yhteistyön saamelaisen ja klassisen musiikin kesken.

Tänä pääsiäisenä saavat kantaesityksensä yhteisteokset, jotka saamelainen Anna Näkkäläjärvi-Länsman on säveltänyt yhteistyössä ruotsalaisen Krister Hansénin ja espanjalais-suomalaisen Jaime Belmonten kanssa. Kolmannen yhteisteoksen ovat luoneet joikutaiteilija Hilda Länsman ja nuori nykysäveltäjä Leevi Räsänen.

Pääsiäispyhinä kuullaan ensi kertaa kolmen nuoren huippumuusikon muodostamaa Hetta-pianotrioa, jossa soittavat viulisti Kasmir Uusitupa, sellisti Saara Särkimäki ja pianisti Hannu Alasaarela. Vuoden yhtyevieras on ruotsalainen Norrbotten NEO.

Musiikkipäivien muusikot käyvät soittamassa myös vanhainkodissa, koulussa, päiväkodissa ja ravintolassa sekä tuovat musiikkia myös pääsiäisen ajan jumalanpalveluksiin.

Perinteiset matkakonserttimme alkavat tällä kertaa Norrbotten NEO:n konsertilla Muonion kirkossa ja päättyvät Kautokeinon Juhls-galleriaan.

Hetan Musiikkipäivien taiteellisena johtajana toimii Tapio Tuomela.

Lisätietoja:

www.hetanmusiikkipaivat.fi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin