Ohita navigaatio

23.3.2023

Ehdota Vuoden selväsanainen -palkinnon saajaa 14.4. mennessä

Vuoden selväsanainen 2023 -palkinto jaetaan selkokielen edistäjälle.

Palkinnon voi saada ihminen tai taho, jonka toiminnan ansiosta ihmiset saavat tietoa tai voivat nauttia kulttuurista selkosuomeksi tai selkoruotsiksi.

Palkinnon saajan ansiosta selkokieltä tarvitsevien ihmisten on helpompi toimia yhteiskunnassa, esimerkiksi äänestää, käydä museossa ja hoitaa omia asioitaan.

Palkintoa ei voida antaa selkokirjallisuuden edistäjälle. Selkokirjallisuutta varten on erikseen Seesam-palkinto, joka jaetaan joka toinen vuosi.

Vuoden selväsanainen -palkinnon voi saada yksittäinen henkilö, työryhmä tai jokin muu taho. Esimerkiksi virasto, yritys tai tiedotusväline voi saada palkinnon.

Vuodesta 2016 lähtien palkinnon ovat jakaneet vuorotellen selkokielen neuvottelukunta ja Kotimaisten kielten keskus. Selkokielen neuvottelukunta antaa Vuoden selväsanainen -palkinnon selkokielen edistäjälle. Kotimaisten kielten keskus antaa Vuoden selväsanainen -palkinnon hyvän virkakielen edistäjälle. Ensimmäinen Vuoden selväsanainen -palkinto jaettiin vuonna 1996.

Kenestä vuoden selväsanainen 2023?

Kerro meille, kenelle palkinto pitäisi mielestäsi antaa tänä vuonna. Selkokielen neuvottelukunnan esiraati valitsee ehdotuksista kolme parasta. Kilpailun voittajan valitsee yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenman.

Ehdota palkinnon saajaa tällä Webropol-lomakkeella. Kerro myös, miksi juuri tämä taho ansaitsee palkinnon. Lähetä ehdotuksesi viimeistään 14.4.2023.

Palkinto jaetaan kansainvälisenä selkokielen päivänä 29.5.2023 Tampereella.

Lisätietoja

Koordinaattori Anni Reilä

Sähköpostiosoite: vuodenselvasanainen@kvl.fi

Puhelin: 0504794582

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin