Ohita navigaatio

3.3.2023

Arkkitehtuurimuseon Teemaopastussarja Queer-katse arkkitehtuuriin ja tilan historiaan jatkuu!

Kenen historiasta oikeastaan puhumme, kun puhumme Wivi Lönnin historiasta? Miten sukupuoli ja seksuaalisuus liittyvät arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun historiaan? Tai miten erilaiset tilat ovat vaikuttaneet marginalisoitujen identiteettien näkyvyyteen? Eläköön Wivi Lönn -näyttelystä alkava ja Helsingin katukuvaan jalkautuva teemaopastus Queer-katse arkkitehtuurin ja tilan historiaan johdattaa kuulijansa tarkastelemaan Eläköön Wivi Lönn -näyttelyä sekä arkkitehtuurin ja Helsingin katukuvan historiaa kriittisin silmin. Opastuksen aikana tutustutaan teemoihin perehtyneen oppaan kanssa muun muassa vallan ja kaupunkikuvan suhteisiin, näkyvyyden ja näkymättömyyden teemoihin sekä siihen, missä vähemmistöalakulttuureihin kuuluvat ihmiset tapasivat toisiaan 1900-luvun Helsingissä.

Teemaopastus alkaa Arkkitehtuurimuseosta (Kasarmikatu 24, 00130 Helsinki) ja päättyy Lasipalatsille (Mannerheimintie 22–24, 00100 Helsinki).

Huom! Paikkavaraus on pakollinen.

Opastus toteutetaan Arkkitehtuurimuseon ja Sateenkaarihistorian ystävät ry:n yhteistyönä. Opastuksen on käsikirjoittanut ja opastaa historiantutkija Jean Lukkarinen. Opastussarja on osa Eläköön Wivi Lönn! -näyttelyn ohjelmaa. 

Sunnuntai 19.3.2023 klo 13–14.30

Kieli: englanti

Osallistuminen: Tasa-arvon päivän opastus on maksuton

Sunnuntai 16.4.2023 klo 13–14.30

Kieli: suomi

Osallistuminen: 10/5/0 € / Museokortti 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

Teemaopastussarja Queer-katse arkkitehtuuriin ja tilan historiaan (siirryt sivustolle mfa.fi) 

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin