Ohita navigaatio

4.4.2022

Aineen taidemuseo ja Kulttuuria kaikille -palvelu hakevat tuottajaa

Kulttuuria kaikille -palvelu toteuttaa kaksivuotisen, Koneen Säätiön rahoittaman hankkeen Tilaa taiteilijuuteen – vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus. Osana hanketta toteutamme yhteistyössä Aineen taidemuseon kanssa taiteilijoiden residenssijaksoja ja näyttelyitä Torniossa ja Ruotsin Haaparannalla. Tavoitteena on mahdollistaa residenssissä työskentelyä etenkin vammaisille ja viittomakielisille taiteilijoille ja järjestää residenssit mahdollisimman saavutettavasti. Haemme nyt työsuhteeseen tuottajaa.

Työ suoritetaan sopimuksen mukaan aikavälillä 1.6.-31.12.2022. Työsuhde on määräaikainen. Tehtävä täytetään osa-aikaisena, esimerkiksi 50%, jolloin työsuhteen kesto on 4 kk, tai pienemmällä työajalla, jolloin työsuhteen kesto vastaavasti pitenee.

Tuottaja työskentelee hankkeessa työparina yhdessä Aineen taidemuseon museoassistentin kanssa. Tehtävässä toteutetaan neljän taiteilijan residenssijaksot ja yksityisnäyttelyt Torniossa ja Ruotsin Haaparannalla kesän ja syksyn 2022 aikana. Työ sisältää residenssitiloihin, taiteilijoiden erilaisiin tarpeisiin sekä näyttelyiden järjestämiseen liittyviä tehtäviä. Osana hanketta toteutetaan residensseihin ja näyttelyihin liittyviä verkostoitumistapaamisia ja tapahtumia. Tehtäviin kuuluu hankkeen dokumentointia, jonka voi toteuttaa osittain omista taiteellisista lähtökohdista käsin. Tehtäviä voidaan räätälöidä hakijan osaamisen ja kiinnostuksen mukaan. 

Tuottajalla on tukenaan Aineen taidemuseon henkilökunta. Tuottaja voi työskennellä toiveensa mukaisesti Aineen taidemuseon tiloissa. Osan työstä voi toteuttaa etänä. 

Tehtävä edellyttää soveltuvaa koulutusta ja/tai työkokemusta ja taide- ja kulttuurialan hyvää tuntemusta. Vammaisuuden, vammaiskentän ja saavutettavuuskysymysten tuntemus ja/tai oma kokemus vammaisuudesta katsotaan eduksi. Tehtävän hoitaminen edellyttää hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, aloitekykyä ja kykyä järjestelmälliseen, itsenäiseen työskentelyyn. Hakijalta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa. Muiden kielten (ruotsi, englanti, viittomakieli, selkokieli) osaaminen katsotaan eduksi. Tornion ja Haaparannan alueen tuntemus on työssä eduksi.

Olemme syrjinnästä vapaa työpaikka ja pyrimme tarjoamaan yhtäläiset mahdollisuudet kaikille. Kannustamme kaikkia sukupuolia ja sukupuoli-identiteettejä edustavia ja eri vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä hakijoiksi, riippumatta hakijan etnisestä alkuperästä, mahdollisesta toimintaesteestä, uskonnosta tai iästä. Kyseisessä tehtävässä hakijoiksi toivotaan etenkin vammaisia tai viittomakielisiä henkilöitä.

Tehtävän palkka ja muut työsuhteen ehdot määräytyvät KVTES:in mukaan. Vapaamuotoiset hakemukset ja CV lähetetään sähköpostilla sunnuntaihin 24.4.2022 mennessä osoitteeseen aine.taidemuseo@tornio.fi. Työhaastattelut järjestetään viikolla 18. Valinnasta ilmoitetaan viikolla 19.

Lisätietoja antaa Aineen taidemuseon museoassistentti Anu Pasanen arkisin klo 9-15, puh. 050 597 1189.


Aineen taidemuseo on kuvataiteen kohtauspaikka Torniossa Suomen ja Ruotsin rajalla. Aineen taidemuseon ydintoiminta on ylläpitää suomalaisen taiteen kokoelmiaan ja toiminnallaan edistää taiteen sekä kulttuurin vaikuttavuutta. Taidemuseon kokoelmissa on yli 3 500 suomalaisen taiteen teosta, joita esitellään vuosittain vaihtuvissa kokoelmanäyttelyissä. Lisäksi järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. Aineen taidemuseo tekee aktiivista yleisö- ja taidekasvatustyötä.

Kulttuuria kaikille -palvelu toimii valtakunnallisesti taiteen ja kulttuurin alalla. Sen tehtävänä on tarjota tietoa ja tukea taide- ja kulttuuritoimijoille yhdenvertaisuuden, moninaisuuden ja saavutettavuuden kysymyksissä. Kulttuuria kaikille -palvelun taustalla on Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry. Kulttuuria kaikille -palvelua tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Läs annonsen på svenska.

Read the job announcement in English.


Koneen Säätiön logo.

Aineen taidemuseon logo.

Tornion kaupungin logo.

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin