Ohita navigaatio

22.3.2019

Kulttuuria kaikille -palvelun hallitusohjelmatavoitteet vuosille 2019–2023 julkaistu

Edessä on Eduskuntavaalit, ja sen jälkeen uuden hallituksen ja hallitusohjelman muodostaminen. Se, minkälaisia painopisteitä hallitusohjelmaan valitaan kulttuuritoimintaan liittyen, on tärkeää paitsi kulttuuripoliittisesta näkökulmasta, myös yhdenvertaisuusnäkökulmasta. 

 Keväällä hallitusohjelmaan tehtävillä valinnoilla tulee olemaan pitkäaikaisia vaikutuksia yhdenvertaisuuden toteutumiseen taide- ja kulttuurikentällä Suomessa. Siksi on erittäin tärkeää, että vaaleissa ja uutta hallitusohjelmaa suunniteltaessa kiinnitetään erityistä huomiota moninaisuus-, saavutettavuus-, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvonäkökulmiin. On tärkeää huomioida taide- ja kulttuurikenttää koskevissa tavoitteissa, että taide- ja kulttuuripalvelut ovat kaikille yhdenvertaisesti saavutettavia ja että niiden sisällöt heijastavat yhteiskunnan moninaisuutta. On varmistettava, että polku taiteilijaksi sekä mahdollisuus työskennellä taide- ja kulttuurikentällä on yhdenvertaisesti avoin kaikille taustasta, äidinkielestä tai toimintakyvystä riippumatta. 

Nyt löydät Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n ja Kulttuuria kaikille -palvelun hallitusohjelmatavoitteet vuosille 2019–2023 tietokorttien muodossa verkkosivuiltamme:

1) Yhdenvertainen taiteilijapolku moninaisuuden näkökulmasta: Tietokortti sisältää toimenpiteitä, joilla edistää ulkomaalaissyntyisten ja -taustaisten taiteentekijöiden osallisuutta. 

2) Yhdenvertainen taiteilijapolku saavutettavuuden näkökulmasta: Tietokortti sisältää toimenpiteitä, joilla edistää vammaisten taiteentekijöiden osallisuutta. 

 3) Kulttuuria kaikille Kaikukortilla: Kaikukortin tietokortti sisältää toimenpiteitä, joilla edistää tiukassa rahatilanteessa olevien ihmisten yhdenvertaisia osallistumismahdollisuuksia kulttuurielämään ja harrastamiseen. 

Tietokortit löytyvät Vaalit 2019 -sivuiltamme. Tietokortteja on myös saatavana rajattu määrä Kulttuuria kaikille -palvelusta. 

Lue myös näyttelijä-ohjaaja David Kozman ajatuksia yhdenvertaisesta taidekentästäverkkosivujemme Puheenvuoro –osiossa. 

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin