Ohita navigaatio

Henkilökunta bloggaa 23.1.2013

Sari Salovaaran ja avustajakoira-Ninnun valokuva

Uutta ja vanhaa

Uuden Kulttuuria kaikille tuki ry:n hallitus on saatu muodostettua! Pitkä valmistelu saatiin yhteen taitekohtaan. Me työntekijät saimme tavata uudet pomomme eli hallituksen ja sen puheenjohtajaksi valitun (suostuneen!) presidentti Tarja Halosen. Eniten jäi mieleen Tarja Halosen viesti siitä, että tästä työ sitten alkaa. Aloitamme siis uudessa muodostelmassa, mutta arkirutiinit ovat vielä samoja kuin ennen. Eli mitä me sitten oikeastaan teemme?

Ainakin teemme monenlaista yhteistyötä. Työskentelemme ihmisten kanssa, jotka tekevät töitä teattereissa, museoissa, valtiollisessa tai kunnallisessa kulttuurihallinnossa, erilaisissa oppilaitoksissa jne. Yhtä tärkeää on yhteistyömme erilaisten vähemmistöjen ja asiantuntijoiden kanssa.

Esimerkiksi tällä viikolla olimme mukana Kuuloliiton seminaarissa. Aihe liittyi siihen, että (teatteri)esityksiä olisi helpompi seurata jos puhe on nähtävillä tekstitettynä. Tuosta tekstitys-seminaarista Outi Salo kirjoittaa tässä blogissa enemmänkin.

Kosketeltava taideteos: maalauksesta tehty kohokuva

Muuten olemme mm. hartaasti ruotineet OKM:n työryhmässä toimenpide-ehdotuksia, joilla parannetaan ihmisten kulttuurioikeuksia. Kokouksen huippukohta oli kun saamelainen puheenjohtaja joikasi. Pian tapaamme Barcelonasta tulevan Bernat Franquesan, joka esittelee käsin tunnusteltavaa materiaalia kuten kohokuvia taideteoksista. Avuksi on lupautunut Kaisa Penttilä, joka osaa paremmin kertoa, että toimivatko Touch Graphics Europen tuotteet oikeasti myös näkövammaisen ihmisen käsissä. Mielessäni pyörii myös ensi viikolla Sastamalassa tehtävä kartoitus kirjamuseo Pukstaavin saavutettavuudesta. Ehkä ainakin tuhat kiinnostavaa asiaa on odottamassa tekijäänsä, jatketaan itse kukin punnertamista!!

Teksti ja kuvat: Sari Salovaara


Bernat esittelee puiston kohokarttaa

Kaisa kokeilee smartpeniä eli älykynää

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin