Ohita navigaatio

Henkilökunta bloggaa 17.1.2013

Sari Salovaaran ja avustajakoira Ninnun valokuva

Jännittävä päivä

Tänään on jännittävä päivä. Olen ollut viime kuukausina aika usein täpinöissäni ja tunteiden vallassa. Kulttuuria kaikille -palvelussa "kaikki" muuttuu. Kulttuuria kaikille -palvelu syntyi siksi (kuka muu muistaa niitä aikoja?), että aika monen mielestä taiteesta ja kulttuurista eivät päässeet kaikki halukkaat osallisiksi. Se syntyi siksi että Valtion taidemuseossa ja silloisessa opetusministeriössä tiedostettiin, että yhdenvertaisuuden edistämisessä olisi vielä tekemistä.

Nyt palvelua sellaisena kuin se syntyi ja on kasvanut 10 vuotta ei enää kohta ole. Tilalle syntyy uutta!

No ehkä liioittelen, kaikki ei muutu, sillä henkilöstö ei nyt juuri vaihdu, missio on syventynyt mutta suurin piirtein sama kuin ennen ja onneksi rahoittajakin on edelleen sitoutunut. Ennen samoin kuin nyt kolkuttelemme kulttuuritoimijoiden ovilla ja ehkä vähän jonkun omassatunnossakin. Mutta mikä on muuttumassa?

Muutaman kuukauden kuluttua emme ole enää osa Valtion taidemuseota. Hyvästi upeat Ateneum, Kiasma ja Siff! Valtion taidemuseon suojissa olemme kasvaneet ja nyt viimein lähes itsenäistyneet. Samalla tervetuloa uudet rakenteet eli Kulttuuria kaikille tukiyhdistys ja sen edustajat taide- ja kulttuurialan järjestöistä sekä puheenjohtaja huipulta.

No mitä sitten oikeasti tapahtuu? Tänään on odotettu päivä: me työntekijät kohtaamme ensi kerran uuden yhdistyksen upouuden hallituksen kokonaisuudessaan. Muutos tapahtuu ja alkaa konkretisoitua. Me työntekijät: Rita, Ahmed, Aura, Outi ja minä kukin yritämme selvitä tästä parhain päin.

Lisää kirjoituksia on tulossa, pysykää kuulolla!


Sari Salovaara

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin