Ohita navigaatio

17.4.2018

Releaseseminarium för en utredning om det samiskspråkiga litteraturfältet, Helsingfors 18.4.2018

Evenemanget behandlar en ny utredning om den samiskspråkiga litteraturens situation i Norden. Utredningen fokuserar möjligheterna och utmaningarna för litteraturen skriven på nio samiska språk. Utredningen är skriven av forskaren, översättaren och utgivaren av samisk litteratur Johanna Domokos i samarbete med samiska sakkunniga på basen av information given av samiska författare, översättare, utgivare och journalister.

Plats: Nordisk kulturkontakt
TING-salen, Kajsaniemigatan 9, Helsingfors

Tid: 18.4. kl. 16–18

Utredningen och releaseevenemanget är en del av Norden 2020-projektets underprojekt Multilingualism and diversity as a resource in the cultural field. På basen av utredningen presenteras olika åtgärdsrekommendationer för nordiska organisationer för främjandet av litteratur skriven på de samiska språken. Releasen arrangeras som ett samarbete mellan Kultur för alla och Nordisk kulturkontakt. Följande dag 19.4.2018 kl. 13–17 arrangeras ett större seminarium i Rovaniemi kring samma tema.

Evenemangets språk är engelska, men man får gärna kommentera på nordsamiska, finska och svenska (samt även norska, tyska eller spanska).

Tillgänglighet

TING-salen i Nordisk Kulturkontakts utrymmen är tillgänglig. Tyvärr kan hörselslinga inte används i TING-salen, på grund av elektromagnetisk störning som kommer utifrån. Assistenthundar är välkomna.

Mer info om evenemanget

Outi Korhonen, projektkoordinator
 +358442599228
 outi.korhonen (a) cultureforall.fi

Mer info om utredningen:
 Johanna Domokos

Ingen förhandsanmälan.

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin