Ohita navigaatio

Årsmöte och diskussionen Ett jämlikt konstfält: en omöjlig kombination?

Kultur för alla logo

Välkommen på För kultur på lika villkor rfs årsmöte och på diskussionen Ett jämlikt konstfält: en omöjlig kombination? fredagen 10.5.2019 med start klockan 12!

Evenemanget arrangeras i Luckans nya och Amos konstmuseums tidigare utrymmen på Georgsgatan 27 i Helsingfors. Före diskussionen kan deltagarna delta i en rundtur i Luckans utrymmen med Luckans verksamhetsledare Karl Norrbom som guide. 

Anmäl dig till diskussionen och årsmötet via denna länk nedan senast må 6.5.

I diskussionen Ett jämlikt konstfält: en omöjlig kombination? frågas hurdan en jämlik konstnärsstig ser ut - speciellt ur ett funkisperspektiv. I diskussionen deltar projektledaren Katriina Rosavaara (Vertaistaiteilijat-projektet), konstnärerna Aleksi Pietikäinen och Juhani Rusanen samt Kultur för allas specialsakkunniga Sari Salovaara. Mångfaldsutbildaren Martina Marti inleder samtalet genom att presentera föreningens infokort gällande den jämlika konstnärsstigen. Samtalet är på finska och årsmötet är på engelska. 

På årsmötet väljs en ny ordförande för föreningen samt fyra ordinarie medlemmar samt eventuella vicemedlemmar till dem. I tur att avgå är ordförande Tiina Rosenberg, ordinarie medlemmarna Cecilia McMullen (Luckan rf), Tuuli Rajavuori (Finlands Museiförbund), Roger Renman (Medborgarinstitutens förbund MiF) och Tomi Purovaara (Globe Art Point ry) samt visemedlemmarna Mika Hakala (Medborgarinstitutens förbund MiF) och Sepideh Rahaa (Globe Art Point ry). Rosenberg har meddelat att hon inte ställer upp för återval, medan de avgående medlemsföreningarna har meddelat att de gärna fortsätter i styrelsen. 

Verksamhetsberättelsen 2018 hittas via följande länk.

Revisionsberättelsen och Bokslutet för 2018 delas ut på årsmötet. 

PROGRAM 

12.00 Rundvandring i Luckans nya utrymmen, verksamhetsledare Karl Norrbom 

12.30 Kaffe 

13.00 Diskussion Ett jämlikt konstfält: en omöjlig kombination? 

Mångfaldsutbildare Martina Marti presenterar föreningens infokort gällande den jämlika konstnärsstigen 

Panelsamtal: projektchef Katriina Rosavaara, konstnärerna Aleksi Pietikäinen och Juhani Rusanen samt specialsakkunnig Sari Salovaara 

Överraskningsprogram 

14.00 Årsmötet

Tillgänglighet 

Luckans utrymmen är hinderfria, det finns en hinderfri toalett, vid behov installeras en hörselslinga och assisterande hundar är välkomna.

Den hinderfria ingången hittas söder om huvudingången, runt hörnet i den lilla korridoren som förbinder Georgsgatan med Tuppenstorg. Ring verksamhetsledaren Rita Paqvalén 040 674 3528 så kommer hon och öppnar dörren. 

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin