Ohita navigaatio

Lanseringen av Queerkätkö 26.6.2017

Queergömma burken

Välkommen att fira lanseringen av bildkonstnärerna Kalle Hamms och Dzamil Kamangers samfundskonstverk Queerkätkö (Queergömma) måndagen 26.6.2017 kl. 17 på Helsingfors stadsmuseum (Alexandersgatan 16)!

Sex personer bosatta i Helsingfors har deltagit i planeringen av Queerkätkö och verket förverkligas som en del av Finland 100 – I regnbågens färger -projektet. Queerkätkö lånar sin form och struktur av den populära hobbyn kring geogömmor, i vilken man med hjälp av GPS-positionering söka olika gömmor. Queergömmorna berättar om platser, erfarenheter eller händelser i huvudstadsregionen som varit viktiga för transpersoner eller för queerminoritetens minoriteter såsom kultur- och språkminoriteter och personer med en funktionsnedsättning.

Verket lanseras måndagen 26.6.2017 kl. 17 på Helsingfors stadsmuseum (Alexandersgatan 16) i samband med Helsingfors Pride. Efter lanseringen kan publiken delta i letandet av gömmorna. Verket kan också följas på nätet på adressen: facebook.com/queercache

Verket har fått understöd av Koneen säätiö

Läs mer om Finland 100 – I regnbågens färger

Tillgänglighet

Stadsmuseet är hinderfritt. Museets lokaler finns på flera våningar (1, 2, och 4 vån.). Du kommer till alla våningar med både hiss och trappor. Info, garderob och toaletter finns på första våningen, liksom även Museibutiken och caféet El Fant. Huvudingången är hinderfri (Alexandersgatan 16).
Museets tillgänglighetsinformation

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin