Ohita navigaatio
Vit text EMMA TALKS skriven på svart bakgrund.

EMMA Talks: Vid jämlikheten och konsten

Ons 22.11.2023 kl. 17:30–18:30

Aitio-utrymmet, 2. våningen, EMMA – Esbo moderna konstmuseum, Utställningscentret WeeGee, Flitarvägen 5, Esbo.

Gratis inträde för alla som anmäl sig. Anmäl dig här (länken tar dig till en formulär på finska på EMMAs nätsidor).

Välkommen att lyssna till konstnärerna Maarit Hedmans och Anu Haapanens diskussion om konst och jämlikhet och om ljus och mörker. Hedman och Haapanen delade upplevelsen av att arbeta i en gränsstad i norr, i residens i Torneå arrangerat av Aines konstmuseum och tjänsten Kultur för alla i slutet av 2022. I diskussionen får vi höra erfarenheter av hur en seende konstnär och en konstnär som mist sin syn jämlikt speglade sitt eget arbete genom varandra. Hur närde samarbetet konstnärskapet? Hur förädlades dialogen mellan mörker och ljus till konst? Dessutom diskuteras ställningen för konstnärer med funktionsnedsättning i Finland. Hur förverkligas jämlikheten för konstnärer med funktionsnedsättning på bildkonstens fält? Kritikern Sini Mononen som har skrivit om konstens uppdrag i samhället diskuterar med konstnärerna.

Det är gratis att delta i diskussion om du anmäl dig till evenemanget. Anmäl dig här (länken tar dig till en formulär på finska på EMMAs nätsidor).

Tillgänglighet och tryggare rum

Diskussionen är på finska. Evenemanget skrivtolkas och har också tolkning till finskt teckenspråk. Vårt syfte är att anordna även induktionsslinga till evenemanget.

EMMA är ett tillgängligt museum. EMMA är beläget i Utställningscentret WeeGee som har hiss till alla våningar. EMMAs korridorer är rymliga och tröskelfria. I entréhallen kan du låna barnvagn, rullstol och rollator. Mer information om tillgänglighet på EMMAs nätsidor.

Principer för tryggare rum på EMMA (länken tar dig till EMMAs nätsidor)

Streaming

Evenemanget streamas till EMMAs Facebook-sida:  (www.facebook.com/emmamuseum), direkt länk: EMMA Talks streming, länken tar dig till Facebook.. Du kan också delta i diskussionen online.

Teckenspråkstolkar syns i stream.

Länk för skrivtolkning online (länken tar dig till Text on tap)

Arrangörer

Diskussionen är del av festivalen DiDa – Disability Day Art & Action.

Diskussionen arrangeras som samarbete mellan EMMA och projektet Rum för skapande arbete – jämlikhet för funktionsvarierade och teckenspråkiga konstnärer, som koordineras av Servicen Kultur för alla. Projektet finansieras av Konestiftelsen.

emmamuseum.fi

tilaataiteilijuuteen.fi

kulttuuriakaikille.fi

Aines konstmuseums nätsidor

disabilityday.net

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin