Ohita navigaatio

#StopHatredNow – För mångfald på konstfältet 9.-11.5.2017

Stophatrednow logo

Plats: Lavaklubi, Västra Teatergränden 1, 00100 Helsingfors

Konstfältet behöver redskap för att svara mot de behov som en värld i förändring för med sig. #StopHatredNow är en interkulturell och antirasistisk plattform för en ny diskurs kring mångfald. Evenemanget, som arrangeras i samarbete mellan flera konstinstitutioner, skapar ett rum där samtal gällande diversitet, maktstrukturer, annanhet, representationer och antirasistiska strategier kan föras i en positiv anda. År 2017 riktar sig #StopHatredNow-evenemanget till konstinstitutioner, enskilda konstnärer och kulturpåverkare. Genom kostnadsfria föreläsningar, samtal och workshops erbjuds kunskap och konkreta arbetsredskap. Under kvällarna bjuds även på uppvisningar, musik och klubbverksamhet!

Arrangör

Evenemanget arrangeras på Nationalteaterns Lavaklubi i Helsingfors centrum. Bakom arrangemangen står UrbanApa, Kultur för alla, Kulturcentrum Caisa, Interkult, Aalto-universitetets ViCCA/ CuMMA, Zodiak – Uuden tanssin keskus, ArtsEqual, Nationalteaterns Lavaklubi samt Ruskeat Tytöt.

Fritt inträde

Evenemanget har fritt inträde

Program

Mer info och ett uppdaterat program:
facebook.com/stophatrednow
urbanapa.fi
lavaklubi.fi
#StopHatredNow -evenemang på Facebook

Tillgänglighet

Lavaklubi har en tillgänglig ingång. Den tillgängliga ingången och den tillgängliga hissen hittas i tornet mot Östra Teatergränden. Utrymmena har en tillgänglig toalett. Lavaklubi saknar induktionsslinga. Assisterande hundar är välkomna. Mer info om Lavaklubis tillgänglighet: Nationalteaterns biljettkassa tel. 010 733 1331 (må–lö 9–19) eller: Nationalteaterns tillgänglighet (på finska)

Mer information

  • UrbanApas konstnärliga ledare: Sonya Lindfors, sonya(a)urbanapa.fi, 040 5164420
  • Producent: Terhi Pursiainen, producer(a)urbanapa.fi, 040 8675262

#StopHatredNow är en plattform som skapas av olika konstinstitutioner och av organisationer som arbetar för interkulturalism och antirasism. Genom den vill vi arbeta för ett öppnare och mer pluralistiskt Finland. I centrum för verksamheten är gemenskap, empowering, samarbete och ett delande av kunskap och resurser. Plattformen är tänkt som ett långvarigt projekt som inbjuder till olika typer av verksamhet. #StopHatredNow arrangerades första gången år 2016.


Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin