Ohita navigaatio

#StopHatredNow – Makt och förändring 14–17.5.2018, Kiasma, Caisa, Ateneum och Lavaklubi (Nationalteatern)

Konstens fält är i förändring. Kritiken gällande konstfältets påstådda homogenitet och dess exklusivitet har ökat och konstfältets strukturer är under lupp. #StopHatredNow är ett årligt evenemang som erbjuder kunskap och redskap om mångfald och som arrangeras som ett samarbete mellan konstinstitutioner och interkulturella organisationer. Årets tema är Makt och förändring.

Under fyra dagar erbjuds diskussioner om konstfältets strukturer, likabehandling, kulturell appropriering, kurateringens politik, människosyner och normkritiskt ledarskap samt om drömmar och vägen mot en bättre värld. Evenemangets språk är finska och engelska. Det språk som används i respektive programpunkt är markerat i programmet.

Evenemanget inleds med ett seminarium om normkritiskt ledarskap som är skräddarsytt för kulturaktörer och konstinstitutioner. Seminariet kräver förhandsanmälan. Anmäl dig och din kollega  Anmäl dig och din kollega här senast 2.5.2018! De övriga programpunkterna kräver ingen förhandsanmälan och allt program är gratis.

Du kan följa med evenemanget via facebook streaming.

Varmt välkommen att diskutera och lyssna!

Mer info om evenemanget, dess program och det uppdaterade programmet:

https://www.facebook.com/events/983594498455604

http://www.urbanapa.fi/


Evenemanget arrangeras av UrbanApa, Kultur för alla, Kiasma, Ateneum, Kulturcentrum Caisa, Interkult, Globe Art Point, Goethe-institutet, Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore, Konstinstitutionen på Aalto-universitetet, Zodiak, ArtsEqual, Nationalteaterns Lavaklubi och Ruskeat Tytöt.

Kiasma: Mannerheimplatsen 2, 00100 Helsingfors

Caisa: Ekogatan 4, 00530 Helsingfors, innergården

Ateneum: Brunnsgatan 2, 00100 Helsingfors

Lavaklubi: Västra Teatergränden 1, 0010 Helsingfors

#StopHatredNow ett årligt evenemang som arrangeras av som ett samarbete mellan konstinstitutioner och interkulturella samt antirasistiska organisationer för ett öppnare Finland präglat av mångfald.  Det första evenemanget arrangerades 2016. Evenemanget understöds av Centret för konstfrämjande (Taike).


 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin