Ohita navigaatio

DiDa - Disability Day Art & Action 2017 (27.11-3.12)

Dida Disability Day Art & Action logo banner

DiDa – Disability Day Art & Action är en nätverksfestival som firas i samband med den internationella funktionshinderdagen den 3 december. DiDa vill lyfta fram frågor om mänskliga rättigheter och jämställdhet genom högkvalitativa och tankeväckande konstverk, kulturprogram och andra handlingar.

Som en del av Finlands jubileumsårs program lyfter DiDa- nätverksfestivalen fram funktionshindrades rätt till ett självständigt liv och självbestämmande.

Vad händer på festivalen?

DiDa:s huvudevenemang ordnas den 3.12.2017 i Ruohis tapahtumatila, Gräsviken, Helsingfors. I år firas DiDa hela veckan från den 27.11. till den 3.12.

I programmet ingår bland annat teckenspråkiga stand up komikern Gavin Lilley, ResonaariDuo med sin underhållande pop och rock music, dansgruppen Ihanat bestående av barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning och ståkmusikgruppen Vakuuttikvartetti. Gatumusik blir det i form av rap med Elvido och Mc Koo. Lokerointinäytelmä med de unga I Aspa Stiftelsen behandlar ångestskapande och ibland komiska klassificerande fördomar som de stöter på i samhället.

Det ingår också filmer I programmet till exempel Salainen metsäni dokumentären om Lauri som är autist och en fotografiutställning av Abilis stiftelsen.

Det finns på plats ett pop up kafé arrangerat av Kahvila Anna.

Om du arrangerar eller vill arrangera ett evenemang, som berör funktionshinder under festivalveckan, är du varmt välkommen att skicka in en intresseanmälan till DiDa:s producent.

Vem organiserar DiDa?

DiDa är organiserad av Tröskeln rf, Abilis-säätiö, Tukilinja, Eucrea Finland rf och Kultur för alla.

DiDa arrangeras i år för andra gången av fler handikapporganisationer, aktörer inom kulturfältet och andra organisationer. Vi letar efter partners att samarbeta med som programproducent eller huvudpartner. Om du är intresserad av att samarbeta, ta kontakt med producenten.

Kontakt

Producent Oona Simolin, tel. +358 44 2909 651, info.disabilityday(a)gmail.com
disabilityday.fi/sv

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin