Ohita navigaatio

Museer firar den internationella dagen för personer med funktionsnedsättning

museiobjekter, tallrikar som man får känna sig.

Den Internationella funktionshinderdagen har hållits sedan år 1992, då FN deklarerade 3.12 som officiell dag för personer med funktionsnedsättning. Många museer firar dagen i november-december.

Flera museer runtom i landet arrangerar i år olika evenemang i anslutning till dagen och en del deltar även i dagen genom att arkivera eller lyfta fram historiskt material om personer med funktionsnedsättning eller genom att förbättra sitt museums tillgänglighet.

Nedan tips om ett evenemang iVasa, de övriga (främst finsspråkiga) evenemangen i Bjönebog, Helsingfors, Mänttä, Tammerfors och Tornio hittar ni på den finsspråkiga sidan. Information om andra evenemang på finska

Vasa: Syntolkad guidning, och gratis inträde till Österbottens museum tisdag 3.12 

Till Österbottens museums utställning De vackraste skolplanscherna är det gratis inträde på Internationella funktionshinderdagen tisdag 3.12. 

Då hålls också syntolkad guidning av utställningen på finska och svenska samt guidning på finska med tolkning till teckenspråk.

Syntolkad guidning av utställningen De vackraste skolplanscherna hålls på svenska kl. 13 och på finska kl. 14. Den finska guidningen med tolkning till teckenspråk hålls kl. 16. 

Österbottens museum är öppet tisdag 3.12 kl. 10-17. 

Ytterligare upplysningar om evenemang på Österbottens museum

publikarbetschef Jenni Niemi, Vasa stads museer, tfn 040 184 9250, jenni.niemi(a)vaasa.fi


Information om andra evenemang på finska

Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin