Ohita navigaatio
Kaikukortin logo.

Kaikukortti

Kaikukortti on käytössä Espoossa ja Kainuussa. Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin tai konsertteihin! Kaikukortilla voi hankkia maksutta myös kansalaisopiston kurssipaikkoja. 

Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.


Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortti on kortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja Kaikukortti-verkoston kulttuurikohteisiin. Kortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään. 


Kuka voi saada Kaikukortin?

Voit saada Kaikukortin, jos

  • käytät asiakkaana palveluita sellaiselta espoolaiselta tai kainuulaiselta sosiaali- ja terveysalan toimijalta, joka on mukana Espoon tai Kainuun Kaikukortti-toiminnassa.
  • olet tiukassa rahatilanteessa etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja.
  • olet vähintään 16-vuotias.
Kaikukortin haltija voi hankkia maksuttomia pääsylippuja myös alle 16-vuotiaille lapsilleen silloin, kun he menevät yhdessä samaan tapahtumaan (ei koske kansalaisopistojen kurssitarjontaa).Missä Kaikukortti on käytössä? 

Kaikukortti on tällä hetkellä käytössä Espoossa ja Kainuussa. 

Lisätietoa Espoon Kaikukortti-toiminnasta

Lisätietoa Kainuun Kaikukortti-toiminnasta 

Tavoitteena on, että Kaikukortti-toiminta leviää asteittain pysyväksi toimintatavaksi koko Suomeen toiminnasta kiinnostuneille alueille.


Hinnoittelun saavutettavuus ja sosiaalinen saavutettavuus: 

Saavutettava hinnoittelu lisää taloudellisia mahdollisuuksia osallistua. Maksuton tai edullinen sisäänpääsy voi houkutella kulttuurikohteeseen myös uusia kävijöitä ja kävijäryhmiä.

Lue lisää hinnoittelun saavutettavuudesta. 

Millaista tukea osallistumiselle tarjotaan? Keiden kanssa tehdään yhteistyötä? Sosiaaliseen saavutettavuuteen kuuluu yhdenvertainen asiakaspalvelu ja avoin asenne. Jokaisen on tunnettava itsensä tervetulleeksi sellaisena kuin on. 

Lue lisää sosiaalisesta saavutettavuudesta.

Kaikukortti valtakunnallisesti: 

Kulttuuria kaikille -palvelu kehittää Kaikukorttia valtakunnallisesti. Kehittämistä rahoittavat vuonna 2017 opetus- ja kulttuuriministeriö ja Kulttuuria kaikille -palvelu. 

Lue lisää Kaikukortin taustoista.


Lisätietoja:
Aura Linnapuomi, hankejohtaja 
Kulttuuria kaikille -palvelu
aura.linnapuomi (a) cultureforall.fi 
puh. 040 931 0576

Mira Haataja, hankekoordinaattori
Kulttuuria kaikille -palvelu
mira.haataja (a) cultureforall.fi
puh. 040 213 6339

Kaikukortti facebookissa 

Kaikukortin graafinen elementti.

Siirry sivun alkuun

Kaikukortin graafinen kuva-elementtiKaikukortin valtakunnallinen esite

Kaikukortin valtakunnallinen esite 2017 [PDF]

Kaikukortin valtakunnallinen esite 2017 [DOC]


Kaikukortin logo


Kaikukortin taustoista 


Kaikukortin taustalla on Kulttuuripassin pilotointihanke (9/2014-12/2015) ja Kulttuuripassin jatkohanke (9/2014 - 12/2017).

Lue lisää Kaikukortin taustoista.Kaikukortti on pysyvä palvelu Espoossa


Kaikukorttia kokeiltiin ensimmäisen kerran vuonna 2015 Espoossa. Vuoden 2016 alusta Kaikukortti on ollut Espoon kaupungin pysyvä palvelu.

Kaikukortti Espoossa (Espoon kaupungin verkkosivuilla).

Kaikukortti Espoossa (Kulttuuria kaikille -palvelun verkkosivuilla).

Espoon logo.
Kaikukortti-toiminta Kainuussa


Kaikukorttia kokeiltiin Kainuussa vuonna 2016. Kyseessä oli Kaikukortin ensimmäinen maakunnallinen kokeilu. Kaikukortti-toiminta jatkuu Kainuussa vuonna 2017. 

Kaikukortti Kainuussa (Kainuun sote:n verkkosivuilla).

Kaikukortti Kainuussa (Kulttuuria kaikille -palvelun verkkosivuilla).


               Kainuun vaakuna.

          Kainuun kunnat 
            Kainuun sote


Kaikukortti-pop up


Kaikukortti-pop up -logo

Kaikukortti-pop up -kohde on Kaikukortti-verkoston ulkopuolinen toimija, joka tarjoaa erikoisetuja Kaikukortin haltijoille. 

Kaikukortti-pop up -toiminta Kansallisgalleriassa 2017 


Kansallisgalleria on päättänyt toimia Kaikukortti-pop up -kohteena Suomi100-juhlavuoden kunniaksi ja tarjoaa kaikukorttilaisille erikoisetuna koko loppuvuoden ajaksi maksuttoman sisäänpääsyn kaikkiin museoihinsa. Huhtikuusta alkaen Kaikukortin haltijat pääsevät korttia näyttämällä Ateneumin taidemuseoon, nykytaiteen museoon Kiasmaan sekä Sinebrychoffin taidemuseoon. Lisää aiheesta:


Kansallisgalleria Kaikukortti-pop up -kohteena Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi


Kaikukortti Kainuussa – pienituloisille maksuttomia pääsylippuja myös vuonna 2017

Kaikuja - keskustelua Kaikukortista ja kulttuurista (13.12.2016 Kajaanissa) -tilaisuus tallenteena YouTubessa.

Blogiteksti "Oikeus osallistua kulttuuriin Kaikukortilla" Mira Haataja 14.11.2016

Kaikuja - keskustelua Kaikukortista ja kulttuurista -aamiaistilaisuuden (3.5.2016 Helsingissä) esitykset tallenteena Youtubessa.


Blogiteksti "Kaikukortilla elämyksiä", Taina Hyvönen, maaliskuu 2016.


Blogiteksti "Kaikukortti - kulttuuria kengännaugabudjetilla", Pedro Herrero helmikuu 2016, Kulttuurituottaja ylempi AMK -blogi


Esitys "Kaikukortti toimii Espoossa", Aura Linnapuomi 4.9.2015, Kulttuurin Kaukametsä -seminaari (videotallenteen kohdassa 20:07)


Blogiteksti "Kaikukortilla kulttuuria!", Mira Haataja 27.4.2015, Kulttuuria kaikille -palvelun blogi

Artikkeli "Konst till priset av en bröd" (ruotsiksi), Rita Paqvalén, julkaistu Nytid.fi:ssä 28.4.2014


Artikkeli "Kulttuuripassilla ilmaiseksi sisään", Aura Linnapuomi, Suomen Kansallisgallerian Arvoisa yleisö -verkkosivusto, sivu 131 (julkaistu alunperin TAKU-lehdessä 1/2012)

Blogiteksti "Kaikukortti-kokeilu alkoi Espoossa - ajatuksia kulttuuri- ja sosiaalialan yhteistyöstä", Aura LInnapuomi 23.4.2015, Suomen Teatterit ry:n blogi


Artikkeli "Kulttuurin Kaikukortti-kokeilu käynnistyy", Aura Linnapuomi, julkaistu opetus- ja kulttuuriministeriön Etusivu-verkkolehdessä 26.3.2015.


Blogiteksti "Kulttuurielämys on perusoikeus", Aura Linnapuomi 16.12.2014, Kulttuuria kaikille -palvelun blogi (julkaistu alunperin Museo-lehdessä 4/2014)