Ohita navigaatio
Kaikukortin logo.

Kaikukortti

Kaikukortin tuki- ja kehittämispalvelu on vuoden 2020 alusta pysyvä osa Kulttuuria kaikille -palvelua. 

Kaikukortin uudet verkkosivut ovat avautuneet kesäkuussa 2020 osoitteeseen www.kaikukortti.fi. Katso sieltä ajantasaisimmat tiedot!

Lue myös syksyllä 2021 alkaneesta uudesta Kaikukortti-hankkeesta Hyvinvointia kulttuurista ikäihmisille (8/2021-12/2022).

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi festivaaleille, teatteriin tai konsertteihin! Kaikukortilla voi hankkia maksutta myös kansalaisopiston kurssipaikkoja. 

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja kaikkiin niihin kulttuuripalveluihin, jotka kuuluvat  valtakunnalliseen Kaikukortti-verkostoon. 

Kaikukortti-toimintaan on lähtenyt hyvän tahdon eleenä laaja ja hieno joukko kulttuuritoimijoita. Vuoden 2020 alussa mukana noin kaksisataa kulttuuri- ja urheilutoimijaa.

Kaikukortti on käytössä Espoossa, Kainuussa, Kemissä, Lappeenrannassa, Lohjalla, Oulussa, Savonlinnassa, Torniossa ja Karkkilassa. Lisäksi Kempele kokeilee Kaikukorttia 25.2.-31.12.2020, Järvilakeus (Kauhava, Evijärvi ja Lappajärvi) 5.2019-31.12.2020 sekä Kauniainen 5.2019-31.12.2020. Keski-Pohjanmaan maakunta ja Kruunupyy aloittivat Kaikukortti-kokeilun kesällä 2019 ja kokeilu kestää 31.12.2020 asti. Rovaniemi kokeilee Kaikukorttia 15.10.2019-30.9.2020, Vaasa 20.1.-31.12.2020 ja Nivala 1.2.-31.12.2020.

Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä.


Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortti on kortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja Kaikukortti-verkostojen kulttuurikohteisiin. Kortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään. 

Kaikukorttia voi käyttää kaikkien Kaikukortti- alueiden kulttuuritarjontaan. Pääset tutustumaan eri alueiden Kaikukortti-tarjontaan vasemman laidan sivupalkista tai mobiiliversiossa alta. Linkit  eri alueiden Kaikukortti-sivuille ovat alla kohdassa Missä Kaikukortti on käytössä.


Kuka voi saada Kaikukortin?

Voit saada Kaikukortin, jos

  • käytät asiakkaana palveluita sellaiselta sosiaali- ja terveysalan toimijalta, joka on mukana Kaikukortti-toiminnassa.
  • olet tiukassa rahatilanteessa etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja.
  • olet vähintään 16-vuotias.
Kaikukortin haltija voi hankkia maksuttomia pääsylippuja myös alle 16-vuotiaille lapsilleen tai lapsenlapsilleen silloin, kun he menevät yhdessä samaan tapahtumaan (ei koske kansalaisopistojen kurssitarjontaa).

Yhteisön Kaikukortti

Kaikukorttia jakavat sosiaali- ja terveysalan toimijat saavat käyttöönsä yhteisön Kaikukortteja. Kortit ovat organisaatiokohtaisia, ja niitä voi käyttää pieryhmäkäynnin järjestämiseen tai asiakkaan kanssa kahdestaan osallistumiseen. 

Yhteisön Kaikukortin tavoitteena on osallisuuden edistäminen ja osallistumisen helpottaminen. Yhteisön Kaikukortilla työntekijä saa maksuttoman pääsylipun, ja sitä voi käyttää myös yhteisön edustaja kuten opiskelija tai vapaaehtoinen. Yhteisön Kaikukortin käyttämisen edellytys on, että jokaisella pienryhmän jäsenellä on oma Kaikukortti. Voit kysyä lisää yhteisön Kaikukortista oman alueesi Kaikukortti-yhteyshenkilöiltä tai oman alueesi Kaikukortin jakajilta. Lisätietoa saa myös Kaikukortin tukipalvelusta, yhteystiedot ovat tämän sivun alareunassa.


Mistä Kaikukortin voi saada ja minne Kaikukortti käy? 

Voit tutustua Kaikukorttia jakaviin tahoihin ja Kaikukortin kulttuuritarjontaan eri Kaikukortti-alueiden verkkosivuilla. 

Alueet on koottu uudelle Kaikukortti-fi-sivulle, jonne pääset tämän linkin kautta.

Tavoitteena on, että Kaikukortti-toiminta leviää asteittain pysyväksi toimintatavaksi koko Suomeen toiminnasta kiinnostuneille alueille.

Opas Kaikukortin kokeiluun ja käyttöönottoon

Jos Kaikukortti kiinnostaa, voit tutustua vuonna 2018 julkaistuun oppaaseen Kaikille kulttuuria Kaikukortilla – Opas Kaikukortin kokeiluun ja käyttöönottoon.  Opas on tarkoitettu kaikille Kaikukortista kiinnostuneille, kuten kunnille, kaupungeille, seutukunnille ja maakunnille. 

Opas kertoo, millaisia käytännön askeleita Kaikukortti-kokeiluun valmistautumiseen ja itse kokeiluun liittyy. Oppaassa on lisäksi mm. Kaikukortti-toimintamalli ja mallipohjat Kaikukortti-käsikirjoista Kaikukortin jakajille ja kulttuurikohteille. 

Kaikille kulttuuria Kaikukortilla – Opas Kaikukortin kokeiluun ja käyttöönottoon [DOCX].

Kaikille kulttuuria Kaikukortilla – Opas Kaikukortin kokeiluun ja käyttöönottoon [PDF].

Kaikukortti-pop up

Kaikukortti-pop up-kohde on Kaikukortti-verkostojen ulkopuolinen toimija, joka tarjoaa erikoisetuja Kaikukortin haltijoille yhteistyössä Kulttuuria kaikille -palvelun kanssa. 

Vuonna 2020 Kaikukortilla on yksi pop up -kohde eli  Kansallisgalleria Helsingissä. 

Lue lisää Kaikukortti pop up -toiminnasta.


Hinnoittelun saavutettavuus ja sosiaalinen saavutettavuus: 

Saavutettava hinnoittelu lisää taloudellisia mahdollisuuksia osallistua. Maksuton tai edullinen sisäänpääsy voi houkutella kulttuurikohteeseen myös uusia kävijöitä ja kävijäryhmiä.

Lue lisää hinnoittelun saavutettavuudesta. 

Millaista tukea osallistumiselle tarjotaan? Keiden kanssa tehdään yhteistyötä? Sosiaaliseen saavutettavuuteen kuuluu yhdenvertainen asiakaspalvelu ja avoin asenne. Jokaisen on tunnettava itsensä tervetulleeksi sellaisena kuin on. 

Lue lisää sosiaalisesta saavutettavuudesta.

Kaikukortti valtakunnallisesti: 

Kulttuuria kaikille -palvelu kehittää Kaikukorttia valtakunnallisesti. Kehittämistä rahoittavat vuosina 2018-2020 opetus- ja kulttuuriministeriö ja Kulttuuria kaikille -palvelu. 

Vuoden 2020 alusta Kaikukortin tuki- ja kehittämispalvelu on pysyvä osa Kulttuuria kaikille -palvelua. 


Haluatko pitää hissipuheen Kaikukortista?

Kiinnostuitko Kaikukortista? Haluatko esitellä Kaikukorttia lyhyesti eri toimijoille?
Voit tulostaa ohesta hissipuheen Kaikukortista, joka on tarkoitettu kenelle vain kiinnostuneelle.

Hissipuhe Kaikukortista [DOCX]

Hissipuhe Kaikukortista [PDF]


Lisätietoja, yhteystiedot:


Mira Haataja
Erityisasiantuntija ja hankejohtaja
Kaikukortin tuki- ja kehittämispalvelu
Kulttuuria kaikille -palvelu
mira.haataja@cultureforall.fi
puh. 040 213 6339

Aura Linnapuomi
Erityisasiantuntija, saavutettavuus
Kaikukortin tuki- ja kehittämispalvelu
Kulttuuria kaikille -palvelu
aura.linnapuomi@cultureforall.fi
puh. 040 931 0576

Seppo Mallenius 
hankekoordinaattori
Kaikukortin tuki- ja kehittämispalvelu
Kulttuuria kaikille -palvelu
seppo.mallenius@cultureforall.fi
puh. 040 554 4321

Marjo Oja-Kaukola
hankekoordinaattori
Kaikukortin tuki- ja kehittämispalvelu
Kulttuuria kaikille -palvelu
marjo.oja-kaukola@cultureforall.fi
puh. 040 541 9244


Kaikukortti valtakunnallisesti Facebookissa 

Espoon Kaikukortti Facebookissa

Oulun Kaikukortti Facebookissa

Kaikukortin graafinen elementti.


Kuvia seminaarista

Sarjakuvataiteilija Aino Sutinen kuvitti Köyhyys ja kulttuuriset oikeudet -tilaisuuden antia tussipiirroksiksi.
Tussipiirros Anna-Maria Isolan puheenvuorosta.

Katso tai lataa itsellesi kaikki kuvat: Aino Sutisen kuvitukset (Dropbox)
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin