Ohita navigaatio

Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä

Suomi 100 -logo

Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä on kulttuuri-, taide- ja viestintähanke, joka tekee näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen (LHBTIQ) historiaa osana itsenäisen Suomen historiaa, kerää uutta tietoa vähemmistöjen elämästä sekä tuo esiin ajankohtaista queer-näkökulmista toteutettua taidetta ja kulttuuria.

Hanke rohkaisee ja tukee taide- ja kulttuuritoimijoita nostamaan toiminnassaan esiin LHBTIQ*-sisältöjä. Esille tuodaan myös uutta tietoa siitä, miten LHBTIQ-vähemmistöt sekä LHBTIQ-kansalaisjärjestöjen toiminta on vaikuttanut Suomen sosiaali- ja kulttuurihistoriaan.


Tarjoamalla LHBTIQ-aineistoja ja -näkökulmia, taide- ja kulttuuritoimijat tavoittavat uusia yleisöjä ja ovat mukana rakentamassa yhdenvertaista ja moninaista Suomea, jossa kaikkien historia ja kokemukset ovat yhtä arvokkaita.

*LHBTIQ sisältää alkukirjaimet sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvista ryhmistä: lesbot, homot, bit, transihmiset, intersukupuoliset, queerit.

Hankkeen verkkosivut: suomi100-sateenkaarenvareissa.fi

Suomi 100 – Sateenkaaren väreissä Facebook-sivu

Joen rannalla pyykkinaru, jossa erivärisiä vaatteita

Pyykkinaru-yhteisötaideteos. Kuva Turku Pridesta 2015. Taiteilijat: Heidi Lunabba ja Ilar Gunilla Persson. Kuvaaja: Heidi Lunabba. #pyykkinaru

Pääjärjestäjät:

Seta ry ja Kulttuuria kaikille -palvelu

Hanke kuuluu Suomi 100 -julhavuoden laajan yhteistyön piiriin.

Hankkeen tapahtumat

Hankeen avaa seminaari Tietoisesti vaiennetut 17.5.2016

Siirry sivun alkuun