Ohita navigaatio

24.11.2017

Kuvailutulkattuja tv-ohjelmia ja Muumien taikatalvi -elokuva joulukuussa

Ylen Kotikatsomo esittää joulukuussa kaksi kuvailutulkattua TV-draamaa sekä lasten joulukalenterin Huiman hyvä joulu. Myös Muumien taikatalvi -animaatio kuvailutulkattuna elokuvateattereissa joulukuussa.

Kuvailutulkatut ohjelmat televisiossa:

Kotikatsomo: Linnan juhlat - TV1 su 3.12.2017 - ohjaaja Tapio Piirainen
Kotikatsomo: Nuoruustango - TV 1 su 17.12.2017 - ohjaaja Heidi Köngäs

Kuvailutulkkaus otetaan käyttöön samalla tavalla kuin äänitekstitys. Ohjeet Näkövammaisten liiton sivuilla täällä.

Joulukalenteri Huiman hyvä joulu  Ylellä 1.-24.12.2017.

Ylen joulukalenterin kuvailutulkkauksen kuulee digiboksin hollanti-äänivalinnan kautta (vrt. äänitekstitys). Kuvailutulkkauksen ovat laatineet Anu Aaltonen, Maija Hirvonen ja Eija Paasu. Kuvailutulkkauskonsulttina on Heikki Ekola ja lukijana Antti Jaakola. Joulukalenteri tulee myös Areenaan.

Joulukalenteri on lämpöinen tarina rohkeudesta olla se mikä on.  Kaino Juhana, Huima Hurja ja Serkku Shh solmivat ystävyyssopimuksen ja päättävät ottaa selvää Joulupukin salaisesta kirjasta. Kirjan etsintä muuttuu seikkailuksi, jossa joudutaan pohtimaan mikä on oikein ja mikä väärin.

Joulukalenteri on lastenohjelmien suursatsaus jouluun 2017. Kuvauksia on tehty Lapin lumisissa maisemissa sekä Mediapoliksen lämpöisissä studioissa. Tarinan on käsikirjoittanut Kati Kaartinen ja ohjannut Olli Mononen.

Muumien taikatalvi -animaatio kuvailutulkattuna elokuvateattereissa 1.12.2017
Tove Janssonin rakastettuun Taikatalvi -kirjaan perustuva animaatio on myös kuvailutulkattu MovieReading-sovellukseen. Elokuvan ovat kuvailutulkanneet Anu Aaltonen ja Carita Lehtniemi. Konsulttina on toiminut Heikki Ekola. Kuvailutulkkauksen lukee Anu Aaltonen. Kuvailutulkkaus on kuunneltavissa MovieReading-sovelluksen kautta.

Elokuvan tarina perustuu Tove Janssonin vuonna 1957 julkaisemaan Taikatalvi-kirjaan, jossa Muumipeikko viettää talvea poikkeuksellisesti hereillä ja pääsee tutustumaan talven ihmeisiin. Lisäksi elokuvassa on tarina "Kuusi", kirjasta Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia.

Elokuvan ovat ohjanneet Jakub Wronski ja Ira Carpelan. Elokuvan suomenkielisinä ääninä kuullaan mm. Vesa Vierikkoa, Oiva Lohtanderia, Maria Sidiä ja Dianda Floresia. Oman tunnelmansa elokuvaan tuo myös taustalla kuultava Prahan filharmoninen orkesteri sekä Jori Sjöroosin säveltämä ja Paula Vesalan sanoittama elokuvan tunnuslaulu Talvimaa.

Muumien taikatalvi -elokuvan traileri täällä.

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin