Ohita navigaatio

17.11.2017

Lasten ja nuorten taiderieha tuo kaikille lapsille ja nuorille sopivat taideharrastukset Korjaamolle 19.11.

Erityistä tukea tarvitsevien on usein vaikea löytää sopivia harrastuksia. Korjaamolla sunnuntaina 19.11. järjestettävä Haloo marraskuu! Lasten ja nuorten taiderieha tarttuu ongelmaan ja esittelee pääkaupunkiseudun saavutettavia taide- ja kulttuuriharrastuksia.

Vammaisten lasten ja nuorten yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet yhteiskunnassa eivät toteudu täysin. – 100-vuotiaassa Suomessa on käynnissä useita lapsiin ja nuoriin kohdistuvia hankkeita. Olisi tärkeää huomioida myös vammaisten lasten erityistarpeet yhdenvertaisemman tulevaisuuden rakentamiseksi, toteaa Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiön Vamlasin toiminnanjohtaja Pauliina Lampinen.

Vamlasin vuonna 2016 tekemässä kyselyssä yläasteikäisten ja sitä vanhempien vammaisten nuorten kokemukset yksinäisyydestä ja kiusaamisesta olivat yleisiä. Lisäksi kaikki yläkouluikäiset vastaajat kertoivat, etteivät vietä aikaa naapuruston lasten ja nuorten kanssa.

Yksi tapa saada ystäviä on osallistua harrastuksiin. Vammaisten lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien parantaminen edellyttää kuitenkin riittäviä avustajaresursseja, oikeita apuvälineitä ja esteettömyyttä niin harrastustilojen valinnassa kuin viestinnässä. Ongelmana on myös, että saavutettavista harrastuksista ei ole saatavilla tietoa. Tiedonsaannin parantamiseksi Vamlas järjestää sunnuntaina 19.11. Haloo marraskuu! Lasten ja nuorten taideriehan Töölön Korjaamolla.

– Haluamme tuoda tapahtumassa esiin vammaisten lasten ja nuorten oikeuden harrastuksiin ja henkilökohtaiseen apuun. Kunnan järjestämän henkilökohtaisen avustajan avulla vammainen lapsi ja nuori pääsee mukaan sinne, missä muutkin ovat, Lampinen kertoo. Vamlas tukee vammaisten lasten ja nuorten osallistumista harrastuksiin myös apurahoin, joita myönnetään kaksi kertaa vuodessa.

Haloo marraskuu -taideriehassa esitellään pääkaupunkiseudun taide- ja kulttuuriharrastuksia, joihin erityistä tukea tarvitsevat lapset ovat tervetulleita. Sirkus Magentan työpajassa osallistujat voivat harjoitella esimerkiksi jongleerausta tai akrobatiaa. Resonaarin ainutlaatuinen soittomenetelmä mahdollistaa soittamisen kenelle tahansa. Mielikuvituksen voi päästää valloilleen Espoon kuvataidekoulun työpajassa, jossa mietitään miltä tulevaisuuden robotit näyttävät.

Kahdeksan työpajan lisäksi tapahtumassa esiintyy muun muassa katutanssija R-I-C, Kitarayhtye Kääk! ja tanssiryhmä Dancehearts. Menossa on mukana myös Joulupukki, joka tuo iloa ja hyvää mieltä kaikille vuoden jokaisena päivänä.

Tapahtuma on esteetön. Osaan työpajoista järjestetään tulkkaus viittomakielelle.

Haloo marraskuu! taideriehan järjestää Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlas yhteistyössä tapahtumaa sponsoroivan Joulupukkisäätiön ja pääkaupunkiseudun harrastus- ja kulttuuritoimijoiden kanssa.

Haloo marraskuun juliste, jossa turkoosilla pohjalla erivärisiä soittimia ja teatterinaamioita.

Lisätietoja tapahtumasta ja kuvia median käyttöön:

Oona Simolin
tapahtumatuottaja
puh. 044 2909 651 
oona.simolin(a)vamlas.fi
Haloo marraskuu! -tapahtuma Vamlasin sivuilla
Haloo marraskuu! -tapahtuma Facebookissa

Aiheeseen liittyviä julkaisuja:

Tulossa myös Siellä missä muutkin! Lasten ja nuorten henkilökohtaisen avun tapahtuma 13.12.2017

Vamlasin kysely: ”Haluan avustajan joka vie mut sinne sun tänne”. Katsaus lasten ja nuorten henkilökohtaiseen apuun

THL: Toimintarajoitteisten nuorten hyvinvointi ja avun saaminen. Toteutuuko yhdenvertaisuus? 

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin