Ohita navigaatio

11.10.2017

Elokuvateattereissa ja televisiossa kuvailutulkkausta loppuvuonna

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas (ensi-ilta 27.10.) kuvailutulkataan MovieReading-sovellukseen. 

Ohjeita MovieReading-sovelluksen käyttämiseen löytyy Näkövammaisten kulttuuripalvelun verkkosivuilta .MovieReading-sovelluksen käyttöohjeet ovat osiossa, jossa kerrotaan dokumenttielokuvan Salainen metsäni -kuvailutulkkauksesta, mutta ohjeet ovat sovellettavissa myös muihin elokuviin, joissa kuvailutulkkaus on käytettävissä MovieReading-sovelluksen kautta. Tuntemattoman sotilaan lisäksi kuvailutulkattuna voi kokea Jakub Wrońskin ja Ira Carpelanin Muumien joulu -animaatioelokuvan (ensi-ilta 29.11.) ja mahdollisesti myös Anna Dahlmanin Heinähattu ja Vilttitossu ja Rubensin veljekset -elokuvan.

Yle lähettää lisäksi loppuvuodesta kuvailutulkattuna Nuoruustango- ja Linnanjuhlat -draamatuotannot ja lasten joulukalenterin.

Lisäksi Salainen metsäni -elokuva esitetään Yle TV1:n dokumenttiprojektissa kuvailutulkattuna ma 16.10. klo 21.30. Kuvailutulkkauksen kuulee digiboksin hollanti-äänivalinnan kautta. Kuvailutulkkaus otetaan käyttöön samalla tavalla kuin äänitekstitys. Ohjeet Näkövammaisten liiton internet-sivuilla. 

Salainen metsäni on myös historian ensimmäinen Yle Areenaan kuvailutulkattuna tuleva elokuva. Elokuva on  katsottavissa ja kuunneltavissa Areenassa kuukauden tv-esityksen jälkeen. Areenaan tulee elokuvasta kaksi versiota, toinen kuvailutulkattu.

Tekstin lähde: Näkövammaisten kulttuuripalvelu

Lisätietoa:
Tanja Rantalainen, kulttuurisihteeri, Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry
P. +358 40 964 9288
tanja.rantalainen@kulttuuripalvelu.fi
www.kulttuuripalvelu.fi
www.facebook.com/kulttuuripalvelu

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin