Ohita navigaatio

10.10.2017

Salainen metsäni -elokuvan vaikuttavuuskampanja

Salainen metsäni -dokumenttielokuvan vaikuttavuuskampanja on avannut julkisen keskustelun ihmisten kohtaamisesta, mielen hyvinvoinnista sekä oikeudesta kommunikaatioon ja esteettömyyspalveluihin. Vaikuttavuuskampanja saa voimansa yhteistyöstä valtakunnallisten liittojen ja paikallisten järjestöjen kanssa.

Elokuva muuttaa maailmaa

Salainen metsäni -dokumenttielokuvan vaikuttavuuskampanja huipentuu valtakunnalliseksi tapahtumaksi Maailman mielenterveyspäivänä 10.10. kolmella paikkakunnalla ennen elokuvan Suomen televisioensi-iltaa 16.10. (Yle TV 1). 

Vaikuttavuuskampanja toteutetaan yhteistyössä Mielenterveysseuran, Autismi- ja Aspergerliiton, CP-liiton, Kuuloliiton, Näkövammaisten Kulttuuripalvelujen, Suomen Autismiyhdistysten, Koulukinon, Kynnys ry:n sekä Settlementti-järjestöjen kanssa. 

Vaikuttavuuskampanjan tapahtumia järjestetään yhteensä yli 20 paikkakunnalla Suomessa ja ulkomailla vuoden 2017 aikana.

Vaikuttavuuskampanjan aikana elokuvan teemoja avataan julkiseen keskusteluun aktiivisen yleisötyön kautta. Elokuvan esteetön kokemus ja esteettömyyspalvelut ovat myös nousseet kampanjan kärkiteemoiksi, sillä elokuva ja elokuvantekijät haluavat edistää tulkkauspalvelujen saatavuutta mm. Ei myytävänä -kansalaisaloitteessa. Salainen metsäni on ensimmäinen suomalainen dokumenttielokuva, joka on kuvailutulkattu suomeksi. Elokuvan tuotantoyhtiö Double Back Documentaries Oy on saanut ensimmäistä kertaa Suomessa jaettavan vaikuttavuusrahoituksen Salainen metsäni -vaikuttavuuskampanjan toteuttamiseksi. Vaikuttavuuskampanjan rahoittajina toimivat Suomen elokuvasäätiö, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus ja Kirkon mediasäätiö.

Salainen metsäni -elokuva on helsinkiläisen tuotantoyhtiö Double Back Documentaries Oy:n tuottama dokumenttielokuva 20-vuotiaasta Laurista, joka autismin kirjolla elävänä käsittelee arjen haasteita ja rakkauden kaipuuta dokumenttielokuvassa. Salainen metsäni voitti yleisöpalkinnon parhaana kotimaisena dokumenttielokuvana DocPoint -elokuvafestivaalilla Helsingissä tammikuussa 2017. Elokuvan on ohjannut Niina Brandt.

Vaikuttavuuskampanjan tapahtumat Maailman mielenterveyspäivänä 10.10.

Rovaniemen tapahtumapäivä Sampokeskuksella sekä Bio Rexissä klo 13-15

Järvenpään tapahtuma Setlementti Louhela ry:n juhlasalissa klo 14

Espoon tapahtuma Kino Tapiolassa klo 18

Lisätiedot ja yhteydenotot:

SALAINEN METSÄNI

Dokumenttielokuva 56 min, Double Back Documentaries Oy

Ohjaaja Niina Brandt 
niina@doubleback.fi 
+358 456 732 606

Tuottaja Saara Helene Murto 
saara@doubleback.fi

Vaikuttavuustuottaja Jenni Koski 
jenni@doubleback.fi

Elokuvan kotisivu

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin