Ohita navigaatio

26.9.2017

Kulttuuriperintövuoden 2018 suunnittelu 4.10. Helsingissä, ilmoittaudu 2.10. mennessä

Vuonna 2018 koko Eurooppa viettää yhteistä Euroopan kulttuuriperinnön teemavuotta. Kulttuuriperintövuoden aikana erilaiset alueelliset ja paikalliset toimijat toteuttavat kulttuuriperintöään esiin nostavia projekteja, tapahtumia, aloitteita ja kampanjoita ympäri Eurooppaa. 

Kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta 2018 suunnitellaan ensimmäisessä sidosryhmätapaamisessa 4.10.2017 klo 12.30–16.00 Kulttuuritalon kokoustila Ainossa (Sturenkatu 4, Helsinki).

Suomessa teemavuoden 2018 kärjeksi on määritelty osallisuus kulttuuriperintöön.

Vuoden perustana ovat hankkeet ja tapahtumat, joiden sisällön ja laajuuden voi kukin toteuttajataho määritellä itselleen sopivaksi. Tärkeä osa vuoden toteutusta ovat Osallisuus kulttuuriperintöön -teeman alla luotavat uudet toimintamuodot, joilla edistetään vuorovaikutusta sekä yksilöiden ja yhteisöjen osallistumismahdollisuuksia. Tällaisia hankkeita varten on mahdollista hakea valtionavustusta.

Ilmoittaudu sidosryhmätapaamiseen 2.10. klo 12 mennessä lomakkeella tämän linkin kautta.

Mukaan mahtuu 60 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Ohjelma:

12.30 Mikä on Kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi 2018? Erikoissuunnittelija Aura Kivilaakso, Museovirasto

12.50 Rahoitusmahdollisuuksia kulttuuriperintövuoden hankkeisiin: Rahoitusmahdollisuuksia teemavuoden eurooppalaisiin hankkeisiin, vastaava asiantuntija Hanna Hietaluoma-Hanin, Opetushallitus, Luova Eurooppa -yhteyspiste. Kulttuuriperinnön teemavuoden avustukset yhteisöjen osallistavaan toimintaan, erikoissuunnittelija Aura Kivilaakso, Museovirasto.

13.20 Esimerkkejä osallistumistavoista: HERITAGE HUBS – Suunnitelma kansainväliseksi projektiksi Kulttuuriperintövuodelle 2018, toiminnanjohtaja Hanna Lämsä, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura. Teemavuosi MSL:n näkövinkkelistä ja arjen teoissa, toiminnanjohtaja Paula Yliselä, Maaseudun Sivistysliitto. Vaihtoehtona elävä aineeton kulttuuriperintö? Aineettoman kulttuuriperinnön koordinaattori Leena Marsio, Museovirasto.

14.10 Kahvitauko

14.40–15.30 Työpajat

15.30 Loppukeskustelu

16.00 Tilaisuus päättyy

Kulttuuriperintöä on ympärillämme, se on osa arkeamme. Se on aineellista, aineetonta, digitaalista tai jotain näiden väliltä. Se voi olla esimerkiksi rakennuksia, maisemia, esineitä, kuvia, tallenteita, tapoja, käytäntöjä tai muita perinteitä. 

Kulttuuriperintövuosi tarkoitettu kaikille kulttuuriperinnön parissa toimiville. 

Lisätietoja kulttuuriperintövuodesta tämän linkin takana.  

Lisätietoja tapaamisesta: Erikoissuunnittelija Aura Kivilaakso, Museovirasto, puh. 0295 33 6027, aura.kivilaakso(a)museovirasto.fi 

Lue lisää tapahtumasta täällä. 

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin