Ohita navigaatio

1.10.2015

Feministinen elokuvafestivaali Ääriviivoja feat. live-talkshow 3.-4.10.2015, Helsinki

Helsinkiläisen Silta-kollektiivin Ääriviivoja on kaksipäiväinen feministinen elokuvafestivaali feat. live-talkshow, joka mietiskelee kollektiivien muistia, kollektiivista muistia ja kollektiivista muistinmenetystä.

Tapahtuma järjestetään 3.-4.10.2015 WHS Teatteri Unionissa. Tapahtuma aloitetaan avajaisilla ja lopetetaan yhteiseen loppukaronkkaan.

Festivaalin elokuvat

Festivaalin elokuvaohjelmisto koostuu pääosin lontoolaisen feministisen elokuva-arkisto Cinenovan valikoimista, Silta-kollektiivin omilla makuoikuilla ja välttämättömillä reunahuomautuksilla täydentäen. Ohjelmistoon kuuluu mm.  Venäjällä 1884 syntyneen Olga Preobrazhenskajan ohjaama, Neuvostoliitossa 1927 valmistunut pitkä mykkäelokuva Babi Riazanskie (Ryazanin maalaisnaiset) sekä lesbohuumoria menneiltä vuosikymmeniltä.

Live-talkshow

Live-talkshown asialistalla ovat mm. valta. Kolonialismi. Nyt-hetki. Alkuperäiskansat. Musta feminismi.

Silta-kollektiivi

Silta-kollektiivi ovat Maryan Abdulkarim ja Pauliina Feodoroff, jotka ovat toinen toistensa julkisen puheen esiintuojia ja yleisöjä. Abdulkarim on antirasistisen feminismin keskeisiä toimijoita Suomessa, kirjoittaja, kouluttaja, aktivisti ja tapahtumajärjestäjä. Feodoroff on saamelaisaktivisti sekä teatteri- ja elokuvantekijä. Kaksikko työskentelee yhdessä Silta-kollektiivissa ensimmäistä kertaa.
 
Tapahtuma on osa Ahmed Al-Nawasin kuratoimaa ohjelmakokonaisuutta Hiljaisuuden muistit. Hiljaisuuden muistit Checkpoint Helsingin sivuilla
 
Lue lisää Ääriviivat-festivaalista Checkpoint Helsingin sivuilta

 
Siirry sivun alkuun