Ohita navigaatio

24.8.2015

INTERKULTfest yhdistää taiteet rasismia vastaan

INTERKULTfest on esittävän taiteen festivaali, jossa monikulttuurisuus on tavallinen juttu. Festivaali järjestetään toista kertaa 9.—12.9.2015 yhteistyössä Kulttuuriyhdistämö Interkult Kassandran ja Helsingin kulttuurikeskuksen kanssa.

Festivaalitapahtumat levittäytyvät neljän päivän aikana Stoan, Vuotalon ja Caisan kulttuurikeskuksiin. Festivaalin kohdeyleisöä ovat erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset, jotka ovat myös festivaalin päätekijöitä. Vuonna 2015 festivaaliohjelmisto koostuu kotimaisista musiikin-, tanssin- , teatterin- ja stand up-komiikantekijöistä. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös lapsille on oma osatapahtumansa.

Ohjelma

Festivaalin avaa ikärajaton INTERKULTbeat —klubi, jota tähdittävät nuoret rapartistit Bizzyiamin johdolla. Festivaalin toisen päivän INTERKULTseminar pohtii niin asiantuntijanäkökulmasta kuin nuorten itsensäkin kertomana kuinka parantaa kodin, koulun ja vapaa-ajan toimijoiden yhteistyötä interkulttuurisessa nuorisotyössä. Seminaarin avauspuheenvuoron pitää Helsingin kaupungin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio. Samana päivänä INTERKULTmove tuo Stoan näyttämölle koulukiusaamista vastaan breikkaavan Arja Tiili Dance Companyn Break the fight! I was here. -tanssiesityksen. Päivän päättää INTERKULTact ja Universumin Under the same roof — stories from near and far —teatteriesitys, jossa näyttämö annetaan Suomeen maahanmuuttaneiden omakohtaisille tarinoille.

Festivaaliperjantaina Stoan ympäristössä nähdään ennen festivaalia järjestetyn kouluyhteistyön hedelmiä. Helsinkiläiskoulujen kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisia osallistui kouluissa järjestettyihin klovnerian, graffitimaalauksen, stand-up-komiikan ja katutanssin työpajoihin, joitten pohjalta Stoan ulkopuolelle rakentuu rasismi-aiheinen kaupunkipeli. INTERKULTyouth —päivän päättää koululaisnäytöksenä nähtävä Arja Tiili Dance Companyn Break the fight! I was here.

Festivaalien viimeisen päivän INTERKULTkids esittelee kaikkien aikojen lastenvahti Mari Pappisen. Lastenkulttuurikeskus Musikanttien 8-15 -vuotiaat nuoret tanssivat, näyttelevät ja laulavat kahdella kielellä rakastetun P. L. Traversin sadun Maija Poppasesta. Festivaali päättyy edellisvuoden tapaan stand up-klubiin. Superkoomikko ja valtakunnan virallinen toisinajattelija-mamu Ali Jahangiri Pohjolan Pizzakuskeineen kertoo komiikan keinoin mitä Suomeen nykyään kuuluu.

Liput

Liput ovat myynnissä Lippupalvelussa sekä Helsingin kulttuurikeskuksen lipunmyyntipisteissä.

Interkult Kassandra

Festivaalin pääjärjestäjänä toimii vuonna 2000 perustettu Interkult Kassandra (Kassandra ry). Interkult Kassandra on valtakunnallisesti toimiva kulttuuriyhdistämö, joka edistää interkulttuurisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin. Kulttuuriyhdistämön toiminnassa interkulttuurisuus ja monikulttuurisuus ovat tavallisia asioita, normeja nykyajan yhteiskunnassa. Eri taiteen muotoja hyödyntäen mahdollistetaan eritaustaisten ihmisten tasavertainen kohtaaminen. Koska yhä useammalla nuorella on maahanmuuttajatausta, on Interkult Kassandran fokus entistä vahvemmin lasten ja nuorten parissa tehtävässä työssä. Interkult Kassandran uudistuneet kotisivut löytyvät osoitteesta www.kassandra.fi

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt

Cátia Suomalainen Pedrosa
Toiminnanjohtaja
Interkult Kassandra - kulttuuriyhdistämö
puh 050 3809 792
catia.suomalainenpedrosa(a)kassandra.fi

 
Siirry sivun alkuun