Ohita navigaatio

2.6.2015

Taiteilijaresidenssejä mutta kenelle?

Onko vammaisella taiteentekijällä käytännössä mahdollisuuksia hakeutua taiteilijaresidensseihin? Mitä esteitä ja mitä mahdollisuuksia löytyy?

Näistä keskustellaan torstaina 4.6. klo 14-16 Kaapelitehtaalla (Merikaapelihalli, Tallberginkatu 1, C-rappu, Helsinki). Olet lämpimästi tervetullut miettimään aihetta, joka Suomessa on vielä melko uusi. Keskustelun järjestää Kulttuuria kaikille -palvelu osana Cross Over -festivaalin ohjelmaa.

Huom. keskustelua on mahdollisuus seurata verkon kautta livenä sekä kuukauden ajan tästä linkistä. Ensin videolla on mainos, mutta sen jälkeen taltiointia tilaisuudesta. Pyrimme toteuttamaan videoinnin siten, että viittomakielen tulkkaus näkyy.

Tilaisuudessa Kaapelitehtaalla on viittomakielen tulkkaus. Induktiosilmukka on käytettävissä. Tilat ovat liikkumisesteettömät. Tilaisuuteen sekä Cross Over -festivaalille osallistuminen on maksutonta.

Ohjelma

Klo 14 Avaus ja johdanto
Sari Salovaara, Kulttuuria kaikille -palvelu

14.10 Taiteilijaresidenssit Suomessa ja ulkomailla
Riikka Suomi-Chande, Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiö

14.25 Mitä Pro Artibus tarjoaa residenssitaiteilijoille
Jan Jämsén, Pro Artibus

14.40 Saaren kartano esimerkkinä
Pia Bartsch, yhteisötaiteilija, Saaren kartano
Gunilla Sjövall, tanssija
Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen, taiteilija

 15.15-15.40 Keskustelua

 15.40 Vierailu HIAPin residenssissä Kaapelitehtaalla
Helsinki International Artist Programme (HIAP) ylläpitää taiteilijaresidenssiä Kaapelitehtaalla. Mahdollisuus tutustua studiotilaan.

Kulttuuria kaikille -palvelu, www.kulttuuriakaikille.fi edistää osallistumiselle avoimia ja monenlaisia yleisöjä huomioivia kulttuuripalveluja. Cross Over, www.eucreafinland.org/crossover/#, on vuosittainen vammaiskulttuuria juhliva festivaali. Sen järjestää Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry vuonna 2015 yhteistyössä Näkövammaisten Kulttuuripalvelun, Kynnys ry:n sekä Kapsäkki osuuskunnan kanssa.

Lisätietoja: Sari Salovaara, sari.salovaara@cultureforall.fi,
p. 040 9313958

 
Siirry sivun alkuun