Ohita navigaatio

17.4.2015

OKM: Kulttuuritilojen peruskorjaukset ja perustamishankkeet, hakuaika päättyy 29.5.

Avustukset on tarkoitettu kuntien kulttuuritoimintalaissa tarkoitetun kulttuuritoimintaa varten tarvittavavan tilan, museolaissa tarkoitetun museon, teatteri- ja orkesterilaissa tarkoitetun teatterin ja orkesterin sekä taiteilijatilojen peruskorjaushankkeisiin.

Ministeriön keskeinen tavoite on tukea kulttuuritilojen työllisyyttä lisääviä peruskorjaushankkeita ja muusta käytöstä vapautuvan rakennuskannan muuttamista kulttuurikäyttöön.

Mihin?

Avustusta voidaan myöntää tilojen rakentamiseen, hankkimiseen ja peruskorjaukseen. Hankkeeseen voi sisältyä mainittuihin toimenpiteisiin liittyvää irtaimen omaisuuden hankintaa. Ensisijaisesti avustuksia myönnetään peruskorjaushankkeisiin.

Kenelle?

Avustusta voidaan myöntää kunnille, kuntayhtymille, kuntien hallinnassa oleville yhteisöille, säätiöille, yhdistyksille sekä valtionosuuslaitoksien ylläpitäjille. Avustusta ei myönnetä valtiolle, seurakunnille, uskonnollisille yhteisöille eikä yksityisille henkilöille.

Ennen avustuksen hakemista opetus- ja kulttuuriministeriöltä hakijan on syytä selvittää mahdollisuudet saada avustusta Euroopan Unionin rakennerahasto-ohjelmista.

Avustuksen suuruus

Myönnettävien avustuksien suuruudet vaihtelevat hankkeiden koosta ja hakijoiden määrästä riippuen. Keskimäärin avustukset ovat olleet enintään 30 % hyväksyttävistä toteutuneista kustannuksista.

Hakuaika

Hakuaika päättyy 29.5.2015.

Hakuohjeet

HUOM. Avustusjärjestelmä on muuttunut vuonna 2015!

Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet OKM:n sivuilta

Lisätietoja

Tiina Eerikäinen, puh. 0295 3 30081, sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi(a)minedu.fi

 
Siirry sivun alkuun