Ohita navigaatio

5.3.2015

Pertti Kurikan Nimipäivät edustaa Suomea Euroviisuissa

Punk-yhtye Pertti Kurikan Nimipäivät on voittanut Uuden musiikin kilpailun. Voitto tarkoittaa, että Pertti Kurikan Nimipäivät edustaa Suomea Wienin Euroviisuissa toukokuussa. Yhtye on jo ehtinyt herättää kansainvälistä huomiota, sillä kaikki bändin jäsenet ovat kehitysvammaisia.

Puolitoistaminuuttisella Aina mun pitää -kappaleella UMK-finaalin voittanut yhtye keräsi yhteensä 37,4 prosenttia yleisön ja kansalaisraatien äänistä. Toiseksi jäänyt Satin Circus sai 24,2 prosenttia äänistä. Viisupaikasta kisasi yhteensä yhdeksän esiintyjää. UMK:n voittaja valittiin yleisön ja kahdeksan kansalaisraadin yhteistuloksella. Raatien antamien äänien painoarvo oli 10 prosenttia.

Yhtyeeseen kuuluvat Pertti Kurikka, joka soittaa kitaraa ja säveltää kappaleet sekä sanoittaa ne yhdessä yhtyeen laulaja Kari Aallon kanssa. Sami Helle soittaa bassoa ja Toni Välitalo rumpuja.

Pertti Kurikan Nimipäivät kilpailee kappaleellaan Aina mun pitää Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 19.5. Jos yhtye pääsee jatkoon, se esiintyy Wienin finaalissa lauantaina 23.5.

Lähde: Yle

 
Siirry sivun alkuun