Ohita navigaatio

23.4.2012

Saavutettavan viestinnän koulutus ja oppaan julkistus 22.5.2012

Kulttuuria kaikille -palvelu järjestää saavutettavan viestinnän koulutuksen ja "Viestintää kaikille" -oppaan julkistamistilaisuuden tiistaina 22.5.2012 klo 10:15-12:30 Nykytaiteen museo Kiasmassa


Tilaisuudessa esitellään "Viestintää kaikille - Saavutettavan viestinnän opas kulttuuritoimijoille". Käytännön viestintätyön saavutettavuusratkaisuja avaa Musiikkitalon viestintäkoordinaattori Marja-Leena Lehtimäki. Käyttäjänäkökulmia saavutettavaan viestintään saadaan viittomakielisen henkilön, näkövammaisen henkilön sekä selkokieltä käyttävän maahanmuuttajan näkökulmasta. Tilaisuuden lopuksi halukkaat voivat pyytää kommentteja omien viestintäratkaisuidensa saavutettavuudesta.

"Viestintää kaikille" -opas on suunnattu kulttuuritoimijoiden viestinnästä vastaaville henkilöille. Oppaan tarkoituksena on auttaa toteuttamaan kulttuuriorganisaation perusviestintää saavutettavasti. Se sisältää ohjeita mm. viestinnän ulkoasun suunnitteluun, saavutettavuustietojen antamiseen ja symbolien käyttöön. Lisäksi oppaassa käsitellään mm. eri kielten käyttöä, viestinnän kohdentamista sekä viestintävälineiden saavutettavuutta. Viestintää kaikille -opas on Kulttuuria kaikille -palvelun tuottama ja kulttuurituottaja Outi Salon kokoama.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Tilaisuus hyödyttää erityisesti viestinnän parissa työskenteleviä henkilöitä. Tilaisuudessa on jaossa Viestintää kaikille -verkkojulkaisua tulostettuna.

Tilaisuudessa on tarjoilu. Tilaisuuden jälkeen on mahdollista tutustua Kiasman "Kuinka musiikki meitä liikuttaa" ja "Päin näköä - Sarjakuvan uudet muodot" -näyttelyihin.

Ilmoitattehan ystävällisesti osallistumisestanne viimeistään 16.5.2011 Aura Linnapuomille sähköpostiosoitteeseen aura.linnapuomi(a)fng.fi tai puhelinnumeroon 09/17336 215.

Liikkuminen Kiasman tiloissa on esteetöntä. Seminaaritilassa on induktiosilmukka. Mikäli toivot viittomakielen tulkkausta tai kirjoitustulkkausta, ilmoitathan asiasta viimeistään 4.5. Aura Linnapuomille, aura.linnapuomi(a)fng.fi, kiitos.

Tilaisuus järjestetään Kiasman seminaaritilassa (Nykytaiteen museo Kiasma, Mannerheiminaukio 2, Helsinki).

Kulttuuria kaikille -palvelu; Rita Paqvalen, Sari Salovaara, Ahmed Al-Nawas, Aura Linnapuomi ja Outi Salo

Kulttuuria kaikille -palvelu (www.kulttuuriakaikille.fi) on vuonna 2003 käynnistynyt yhteistyöhanke, josta vastaa Valtion taidemuseon kehittäminen ja yhteiskuntasuhteet -yksikkö Kehys. Hanketta tukevat Suomen museoliitto sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Palvelu toimii valtakunnallisesti taiteen ja kulttuurin alalla. Sen tehtävä on tarjota tietoa ja tukea kulttuuritoimijoille saavutettavuuden ja moninaisuuden kysymyksissä. Kulttuuria kaikille -palvelu kehittää monenlaisten yleisöryhmien osallisuutta yhteistyössä paitsi taide- ja kulttuuriorganisaatioiden myös eri yleisöryhmien kanssa.

 
Siirry sivun alkuun