Ohita navigaatio

28.10.2010

Mehiläiskalat katselevat pyrstöä heiluttaen Auringonkukat -maalausta.

Teemapäivillä 20-21.1. hyvinvoinnista ja monikulttuurisuudesta

Valtion taidemuseon Kehittäminen ja yhteiskuntasuhteet KEHYKSEN
järjestämät Teemapäivät järjestetään totuttua aiemmin eli jo tammikuun lopussa Helsingissä. Kaksipäiväisen tapahtuman järjestävät Valtion taidemuseo/Kehittäminen ja yhteiskuntasuhteet KEHYS, Suomen Kansallismuseo/Kulttuurien museo ja Suomen Museoliitto yhteistyössä Suomen Kulttuurirahaston kanssa.
 
Torstai 20.1.2011 Taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutukset
 
Torstaina pohdimme taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksia ja sitä, kuinka museot voivat olla mukana edistämässä terveyttä ja hyvän elämän mahdollisuuksia omassa toimintaympäristössään. Iltapäiväohjelman puitteissa jatkamme keskustelua neljässä ryhmässä: 1) Taideteosten taltioimiseen, dokumentoimiseen ja jakamiseen liittyvät oikeudet ja sopimukset, 2) Lapset kriisien kuvissa - pedagogiseen aineistoon ja työvälineisiin perehtymistä, 3) Museoiden viestintä ja yritysyhteistyö, 4) Taide- ja kulttuurilaitosten uudet rakennushankkeet ja kokoelmakeskukset sekä näiden vaikutukset toimintakonsepteihin.

Perjantai 21.1. Kohti monikulttuurisempaa museota
 
Perjantain ohjelma suunnataan koko museokentälle. Suomen kansallismuseon / Kulttuurien museon ja Suomen Museoliiton ja KEHYKSEN yhteistyönä järjestämä seminaaripäivä tarjoaa monipuolisen ja kansainvälisen katselmuksen museoiden monikulttuurisuustoiminnasta. Kuulemme alustuksia Suomen sukukansojen edustajilta Virosta, Unkarista ja Venäjältä, pohdimme Suomessa asuvien maahanmuuttajien ja alkuperäiskansojen kulttuurisia representaatioita, sekä perehdymme ajankohtaisiin hankkeisiin.
 
Seminaaripäivän teema liittyy Suomen Kulttuurirahaston tukemaan projektiin Suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuuriperintö museossa (2006-2009).
 
Lisätietoja:
Helka Ketonen, KEHYS
helka.ketonen(a)fng.fi
puh. (09) 1733 6361

Ildikó Lehtinen, Kulttuurien museo
ildiko.lehtinen(a)nba.fi
puh. (09) 4050 9816
 
Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet viikolla 45 Kehyksen ja Suomen Museoliiton verkkosivuilta.

 
 
Siirry sivun alkuun