Ohita navigaatio

22.6.2016

Kulturaktör - kom med och gör jubileumsåret i regnbågens färger!

Finland 100 logo

Bästa kulturaktör,
Finlands hundraårsjubileum närmar sig.

Projektet Finland 100 - I regnbågens färger håller på att samla material för en omfattande och nationell evenemangssida där konst- och kulturevenemang med en hbtiq-tematik (=homo, bi, trans- och interkönad samt queer) presenteras. Projektet genomförs av Kultur för alla och Seta r.f. i samarbete med ett flertal nationella konst- och kulturinstitutioner.

Vi utmanar och inbjuder er konst- och kulturaktörer att förverkliga jubileumsåret tillsammans med oss! Det kan ni göra genom att inkludera queera perspektiv eller en hbtiq-tematik i ert kommande jubileumsprogram. Vi erbjuder ert program en landsomfattande synlighet genom våra informationskanaler och nätverk samt vår evenemangssida. Ni kan även diskutera innehållet med oss. På vår hemsida hittar ni idéer och redskap för hur ni kan beakta olika publikers behov och inkludera hbtiq-perspektiv i ert program.

Evenemangssida

Programmet som presenteras på evenemangssidan kan vara t.ex. en temautställning eller en permanent utställning till vilken innehåll, evenemang eller guidningar med ett hbtiq-perspektiv tillfogats, en regnbågshylla på ett bibliotek, en queer pjäs, ett pedagogiskt material med ett hbtiq-perspektiv, musikprogram för regnbågsfamiljer, en konstworkshop för unga hbtiq-personer eller ett konstprogram producerat i samarbete med den lokala Seta-föreningen. Programmet ska också anknyta till Finland 100 - jubileumsårets teman, dvs. till det självständiga Finlands historia och nutid samt till temat Tillsammans.

Deadline för programförslagen

Evenemangssidan öppnas 6.9.2016 och till den samlas evenemang från tiden mellan 6.9.2016 och 31.12.2017. Deadline för programförslagen är:

  • DL för program under hösten 2016 är 26.8.2016
  • DL för program under våren 2017 är 1.12.2016
  • DL för program under hösten 2017 är 31.5.2016

Programförslag

Programförslagen skickas via denna nätblankett: http://suomi100-sateenkaarenvareissa.fi/sv/ditt_programforslag/

I blanketten ombeds aktörerna att förklara på vilket sätt evenemanget anknyter till projektets och jubileumsårets teman. Vi publicerar enbart program som tydligt anknyter till ovannämnda teman.

Välkommen att tillsammans med oss fira Finlands hundraårsjubileum i regnbågens färger!

Länkar

Mer om projektet Finland 100 - I regnbågens färger
Mer om jubileumsåret Finland 100
En lista över lokala Seta-föreningar

Med vänlig hälsning,
Rita Paqvalén, projektledare Finland 100 - I regnbågens färger
Katriina Rosavaara,  konstnärlig ledare Finland 100 - I regnbågens färger

Mer info

Om blanketten: Webmaster Petja Kauppi, petja[at]tekstihuoltamo.com
Om innehållet: Projektledare Rita Paqvalén, rita.paqvalen[at]cultureforall.fi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin