Ohita navigaatio

21.9.2018

Kuvailutulkauskyselyn tuloksia julki ja MovieReading-sovelluksen kuvailutulkatut elokuvat syksyllä 2018

Valtakunnallisen Näkövammaisten kulttuurinpalvelun jäsenkysely on julkaistu yhdistyksen nettisivuilla. Jäsenkyselyn vastaajilta kysyttiin, mitä he ovat kokeneet kuvailutulkattuna. Sadasta haastatellusta 84 oli kokeillut kuvailutulkkausta ja heistä 50 oli kokenut elokuvan kuvailutulkattuna. 43 kertoi kokeneensa teatteriesityksen, 39 televisio-ohjelman, 28 museokäynnin ja 11 urheilutapahtuman kuvailutulkattuna. Selvitys löytyy kulttuuripalvelun verkkosivuilta: pääsivun oikeassa reunassa Ajankohtaista-otsikon alla kuudenneksi ylin linkki.

MovieReading-sovellukseen kuvailutulkatut elokuvat syksyllä 2018 

Iina Terhon voimauttava, burleskiakin käsittelevä dokumentti Full of Love -Pakomatka pakastimesta tulee ensi-iltaan Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla 21.9. Elokuvateatterilevitykseen se tulee marraskuussa. 

Aleksi Salmenperän romanttinen komedia Tyhjiö saa kuvailutulkattuna ensi-iltansa 28.9. Tyhjiö kertoo parisuhteista, taiteesta, onnistumisen hinnasta ja epäonnistumisen tuskasta. Pääosia näyttelevät Laura Birn ja Tommi Korpela. 

Suomenkielistä kuvailutulkkausta Netflix-palvelussa 

Netflixistä löytyy Sorjonen-sarja suomeksi kuvailutulkattuna. Levitysyhtiö on tuottanut Netflixiin Sorjosen kuvailutulkattuna, koska Netflix priorisoi niitä tuotantoja, joihin on tehty kuvailutulkkaus. Yle hyödyntää mahdollisesti tätä jo tehtyä kuvailutulkkausta, kun lähettää sarjan. 

Kuvailutulkkauksesta Näkövammaisten kulttuuripalvelun nettisivuilla 

Kulttuuripalvelun nettisivujen kuvailutulkkaus-tiedotusta on pyritty kehittämään. Sivulta löytyy nyt mm. listaus Suomessa kuvailutulkatuista elokuvista ja televisio-ohjelmista ja ääni- ja videomateriaalia. Sivut löytyvät täältä. 

 
 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin