Ohita navigaatio

14.2.2017

Kaikukortin logo

Kaikukortti Kainuussa – pienituloisille maksuttomia pääsylippuja myös vuonna 2017

Vuonna 2016 kokeiltu Kaikukortti jatkaa Kainuussa vuonna 2017, joten pienituloiset pääsevät edelleen nauttimaan maksutta kulttuurista. Toimintaan on tullut mukaan monia uusia kulttuurikohteita, kuten esimerkiksi SuperJymyn WinterOpen -festivaali, Kajaani tanssii -tapahtuma, Paljakka Kino ja Musiikkijuhla Sommelo. Lisäksi kansalaisopistoissa on kurssitarjontaa laidasta laitaan.

Kaikukorttia jaetaan ympäri Kainuuta muun muassa kuntoutuskodeissa ja sosiaalitoimistoissa. Uusia kumppaneita vuonna 2017 ovat kotiin tehtävä perhetyö, Monikulttuurinen toimintakeskus Monika / Kainuun Nuotta ry ja Kajaanin päiväkeskus ry. Kaikukortin voi saada jos on Kaikukortti-verkostossa mukana olevan sosiaali- ja terveysalan toimijan asiakas ja niin tiukassa taloudellisessa tilanteessa, että ei voi siitä syystä hankkia pääsylippuja tai kurssipaikkoja. 

Tässä parin kainuulaisen Kaikukortin käyttäjän kokemuksia:  

”Kaikukortti mahdollisti sen, että ylipäätänsä tulin Kuhmoon kuuntelemaan kamarimusiikkia. Jos kortin tarjoamia ilmaisia konsertteja ei olisi ollut tarjolla, en olisi edes tullut paikalle. - - Minulle Kuhmon käynti oli tämän kesän kohokohta. Se oli sielulle mannaa!” 

”[Kaikukortti] on ollut tosi mukava, olen ns. paluumuuttaja- -.  Oli pitkään etten oikein viihtynyt, kun olin niin yksinäinen, mutta olen Kaikukortilla saanut elämyksiä.” 

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän (Kainuun soten) aikuissosiaalipalvelujen vastuualuepäällikkö Päivi Ahola-Anttonen sanoo, että Kaikukortti on oiva keino toteuttaa sosiaalihuoltolain edellyttämää sosiaalista kuntoutusta. Kajaanin kaupungin sivistysjohtaja Mikko Saari puolestaan toteaa, että Kainuussa on otettu Kaikukortin ansiosta merkittäviä askelia kulttuuripalvelujen yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Kokeilun ensimmäiset tulokset Kainuussa ovat Saaren mukaan erittäin hyvät. 

Kainuun Kaikukortti-toimintaa ylläpitävät vuonna 2017 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Kainuun sote), Kainuun kunnat ja Kulttuuria kaikille -palvelu/Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry. Kainuun lisäksi Kaikukortti on käytössä Espoossa. Kaikukortin valtakunnallista kehittämistyötä koordinoi Kulttuuria kaikille -palvelu ja rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Tavoitteena on, että Kaikukortti leviäisi asteittain koko Suomeen toiminnasta kiinnostuneille alueille. 

Lisätietoja Kainuun Kaikukortti-toiminnasta:

Mira Haataja, Hankekoordinaattori, Kulttuuria kaikille -palvelu, Kulttuuripassin jatkohanke, puh. 040 213 6339, mira.haataja@cultureforall.fi

Mikko Saari, Sivistysjohtaja, Kajaanin kaupunki, sivistyspalvelut, puh. 044 710 0235, mikko.saari@kajaani.fi

Saara Pikkarainen, Terveyden edistämisen erikoissuunnittelija, Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Kainuun sote), Kehittäminen ja suunnittelu, puh. 044 797 0419, saara.pikkarainen@kainuu.fi

http://sote.kainuu.fi/kaikukortti ja 
www.kulttuuriakaikille.fi/kaikukortti_kainuu

www.kulttuuriakaikille.fi/kaikukortti
www.facebook.com/kaikukortti
www.espoo.fi/kaikukortti

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin