Ohita navigaatio

Paneldiskussion: Om konst och kritik 9.9.2023

Rum för skapande arbete logo.

Varmt välkommen att träffa konstnärerna som uppträdde på Cross over-konstfestivalen och diskutera om föreställningar, att göra konst och konstkritik.

Vilka tankar och känslor väckte föreställningarna du just upplevde på festivalen?

Dessutom kommer vi att diskutera konstverkens teman och hur verken skapades. Vad berättar festivalens föreställningar om funktionsvariation, samhället eller världen?

Dessutom, vilken typ av feedback brukar konstnärer få om sitt arbete och från vem? Vilken typ av feedback för arbetet framåt? Vilken betydelse kan en kritik skriven av en professionell kritiker ha för konstnärer? Vad ska kritiker vara medvetna om när de skriver om konstverk som innehåller ett perspektiv på funktionsvariation eller är skapade av en funktionsvarierade konstnär?

I samtalet deltar musikredaktör Wilhelm Kvist och festivalens artister: Kari Torvinen från Free elecric blues bandet, rapartisten Raiden aka Arttu Rantanen, skribenten Hannele Cantell och Iiris Brocke från Tarukki ensemblen. Diskussionen leds av kritikern och poeten Sanni Purhonen. Publiken är också välkommen att dela med sig av första intryck, kommentera och ställa frågor till konstnärerna.

Diskussionen kommer att hållas lördagen den 9.9 kl. 17.00–18.00. Den arrangeras som en del av Cross over -konstfestivalen i Centralbiblioteket Oodi, Maijansali (Tölöviksgatan 4, Helsingfors). Samtalet kommer att vara på finska.

Mer information om Cross over och artisterna: festivalens Facebook-sida

Tillgänglighet:

Oodis Maijansali är tillgänglig. Diskussionen tolkas till finskt teckenspråk. Maijansali har under festivalen ett IR-system för hörapparatanvändare. Mer information om tillgängligheten för Centralbiblioteket Oodi (länken tar dig till Oodis webbsidor)

Bakgrund:

Diskussionen är en del av kursen om funktionsvariation och konst riktad till kritiker. Kursen arrangerades som ett samarbete mellan Kultur för allas och Kulturförbundet EUCREAs projekt Rum för skapande arbete och Finlands Kritikerförbund SARVs Kritiken syns! (Kritiikki näkyy!) -projekt.

Mer information om projektet Rum för skapande arbete:

tilaataiteilijuuteen.fi/sv


Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin