Ohita navigaatio

Kaikukortista kaikuu 31.3.2016

Taina Hyvönen: Kaikukortilla elämyksiä

Kaikukortti-työpaja Kuhmossa.
Kaikukortti-verkoston työpaja Kuhmo-talolla, kuvassa Aila Flöjt ja Matti-Jussi Pollari. Kuva: Mira Haataja

Vivaldin viulukonsertti, Tuntematon Sotilas -näytelmä, nykytanssiesitys tai elokuva voivat tarjota syvällisen taide-elämyksen sen kokijalle. Kainuulaiset sosiaali- ja terveysalan ja kulttuurialan toimijat tarjoavat vuoden 2016 loppuun asti mahdollisuuden osallistua monenlaisiin kulttuuritapahtumiin Kainuussa tulotasosta riippumatta.

Kaikukortti tuo rikkaan ja monipuolisen kainuulaisen kulttuuritarjonnan useamman nuoren ja ikäihmisen ulottuville varattomuuden sitä estäessä. Myös opastavan kulttuurikaverin kanssa voi jakaa taidekokemukset ja -elämykset ja rohkaistua osallistumaan kulttuuritapahtumiin ja -harrastuksiin.

Kuhmo-talo. Kuhmo-talo. Kuva: Pekka Agarth

Kaikukortti-kokeilu on syventänyt kehittämisvaiheen aikana kainuulaisten sosiaali- ja terveysalan ja kulttuurialan toimijoiden yhteistyötä ja auttanut pohtimaan asioita myös toisen näkökulmasta. Kaikukorttikokeilu tuo toivon mukaan lisää kainuulaisia kokemaan kulttuuria ja miksei myös tekemään sitä itse, vaikka harrastamaan teatteria, tanssia tai kuvataidetta.

Kainuun vaakunat kokoushuoneen seinällä Kainuun Kaikukortti-verkoston yksi kokous pidettiin Kainuun ammattiopistolla. Kuva: Mira Haataja

Konsertit, teatteri, tanssi, taidenäyttelyt ovat juuri Sinulle. Yhdessä jaetut ja koetut elämykset antavat ”siivet ja juuret” arjessa.

Taina Hyvönen

Kirjoittaja on Kuhmon kirjastotoimenjohtaja ja kuuluu Kainuun Kaikukortti-verkostoon

Kainuun Kaikukortit Kainuun Kaikukortit. Kuva: Mira Haataja

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin