Ohita navigaatio

Henkilökunta bloggaa 20.2.2014

Kira Enberg kuva

Ensimmäiset viikkoni

Aloitin työssäoppimisjaksoni Kulttuuria kaikille -palvelussa 3.2.2014. Opiskelen merkonomiksi erikoistuen asiakaspalveluun ja myyntiin, jaksoni kestää toukokuuhun saakka, jolloin valmistun.

Minua kiinnostaa kulttuuri, varsinkin visuaalinen kulttuuri ja kulttuuripalveluiden saavutettavuus ja soveltaminen erityisryhmien tarpeet huomioiviksi. Piirustusharrastus on kulkenut mukana lapsuudesta saakka ja musiikkimakuani olen kartuttanut moneen suuntaan.

Olen ehtinyt kahden ensimmäisen viikkoni aikana olla paljon mukana kokouksissa ja tapaamisissa, joten olen saanut kattavan kuvan Kulttuuria kaikille - palvelun toiminnasta. Uutta tietoa ja sisäistettävää on tullut paljon, mutta kaikki on ollut tosi mielenkiintoista.

Keskiviikkona 5.2. olin kuuntelemassa seminaaria kulttuuriperintökasvatuksen merkityksestä kasvatukseen ja ulkomaalaistaustaisten kotouttamiseen. Seminaarissa muistutettiin, kulttuuri-identiteetti koostuu monesta tekijästä, kuten sukupuolesta, uskonnosta, kielestä ja uskonnosta. Keskustelua herätettiin myös siitä, miten monikulttuurisuus pitäisi huomioida tulevaisuudessa kun ulkomaalaistaustaisten määrä Suomessa kasvaa.

Olin mukana tarkistamassa esteettömyystilannetta Kulttuuriareena Gloriassa, jossa järjestettiin perjantaina 10.3. Vems teater? -seminaari. Seminaarin aiheina olivat teatterin saavutettavuus ja erityisryhmien tarpeiden huomioiminen ja miten ne näkyvät teatteria tehdessä. Kiinnostavissa puheenvuoroissa heräteltiin kysymyksiä teatterialan moninaisuudesta ja saavutettavuudesta. Iltapäivän pyöreän pöydän keskusteluissa aiheina olivat mm. osallistava ryhmätyöskentely teatterissa, sosiaalisen teatterin tasapainoilu, normikriittinen ohjelmisto ja roolitus sekä tekstitys käytännössä.


Teatterimainen tila, jossa seminaarin yleisö kuuntelee

Vems teater -seminaarissa oli melkein sata osallistujaa.


Seminaari jälkeen oli mahdollisuus päästä katsomaan DuvTeaternin esitystä Den Brinnande Vargen.

Kulttuuria kaikille -palvelu on motivoiva paikka työskennellä, koska täällä näkee läheltä mitä kaikkea on tekeillä ja mitä vielä tekemättä, jotta kulttuuri olisi kaikkien saatavilla. Välillä saavutettavuus on hyvin pienestä kiinni, kuten liian korkeasta askelmasta, jonka voisi hoitaa yhdellä luiskalla, mutta monessa paikassa saavutettavuus ja esteettömyys pitää aloittaa ihan asennoitumiskysymyksestä. On hienoa työskennellä merkittävää työtä tekevässä porukassa =)

Tehtäviini kuuluu mm. tapahtumista tiedottaminen, sosiaalisen median päivittäminen ja avustaminen tilaisuuksien järjestämisessä.

Näyttelijät seisovat ryppäässä ja osoittavat kohti taivasta

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opiskelijoiden ja LUST -yhdistyksen demo-esitys.


Teksti: Kira Enberg

Kuvat: Aura Linnapuomi

 
Siirry sivun alkuun
  • jaa: Facebook
  • jaa: Twitter
  • jaa: Linkedin