Ohita navigaatio

25.2.2019

Valokeilassa Koillinen ja maksuton tanssipaja arkipäivisin maalis-huhtikuussa (Zodiak-Uuden tanssin keskus)

Etsitään ihmisiä joilla on päivisin aikaa!

Kaunis tavallinen elämä -tanssipajaan. Pajassa etsitään kauneutta tavallisuudessa.

Paja kokoontuu 18.3. – 18.4.2019

Tapulikaupungin seurakuntakodin salissa (Maatullinkuja 4)

ti-to klo 10-12 ja pe 12-14

Mukaan ovat tervetulleita kaikki tanssista ja liikkeestä kiinnostuneet.

Osallistuminen ei vaadi aiempaa osaamista tanssista.

Pajan työtavat rakentuvat liikkumisen, keskustelun ja kirjoittamisen ympärille.

Pajan ohjaa tanssija, tanssinopettaja Ville Nylén.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot yleisotyo@zodiak.fi tai 050 5737947

Paja täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Voit ilmoittautua myös kokeilemaan tai osalle kertoja.

Ilmoittautumiset 14.3.2019 mennessä.

Tanssipaja on osa Helsingin mallin hanketta Valokeilassa Koillinen, josta voit lukea lisää alla.

Valokeilassa Koillinen

Neljän taidetoimijan yhteinen hanke Koillis-Helsingin alueella Valokeilassa Koillinen on Helsingin Kaupunginteatterin, Zodiak-Uuden tanssin keskuksen, Pohjois-Helsingin Bändikoulun ja Teatteri Tuikkeen yhteinen hanke, jonka tehtävänä on lisätä taide- ja kulttuuritarjontaa Tapulikaupungin, Suutarilan, Siltamäen, Puistolan ja Tapanilan kaupunginosissa vuosina 2019-2021.

Hankkeen keskiössä on vuorovaikutus alueen asukkaiden ja hankkeen välillä. Hanke kutsuu kaikki alueen asukkaat osallistumaan taidetoimintaan ei pelkästään katsojina vaan myös tekijöinä. Toimijat yhdessä ja erikseen jalkautuvat työskentelemään asuinympäristöihin lähelle asukkaiden arkea, ulos perinteisistä teatteri- ja esitystiloista.

Vuonna 2019 Helsingin Kaupunginteatterin kohdeyleisöä ovat päiväkoti-ikäiset lapset ja heidän perheensä, ja toiminnan pariin pyritään tavoittamaan alueen eri ikäisiä ja -taustaisia ihmisiä. Tapanilassa toimiva Teatteri Tuike puolestaan etsii yksilön ja kaupunginosan ääntä yhdessä nuorten ja nuorten aikuisten kanssa.

Zodiak-Uuden tanssin keskus tuo alueelle residenssiin kaksi tanssitaiteilijaa, jotka toteuttavat asukaslähtöistä taidetoimintaa eri kohderyhmille, mm. yhteinen taideprojekti alueella sijaitsevan koulun ja palvelukodin kanssa. Kesälle 2019 on suunnitteilla kaikille avointa taidetyöskentelyä ulkoilmassa hyödyntäen alueen lähiluontoa. Alueella tiiviisti toimiva Pohjois-Helsingin Bändikoulu työskentelee päiväkodeissa yhdessä Helsingin Kaupunginteatterin kanssa sekä tähtää pysyvän klubitilan avaamiseen, jossa asukkaiden omat ideat saavat käyttöönsä toteuttamiseen tarvittavia resursseja ja osaamista.

Kaikkien hanketoimijoiden yhteinen tapahtuma on odotettavissa loppuvuodesta 2019 tai vuoden 2020 puolella.

Hankkeen puitteissa Teatteri Tuike järjestää 31.1.2019 alkaen, yli 13-vuotiaille suunnattua taide/yhteisöiltaa Tapanilan kylätilalla joka torstai klo 18-21.

Helsingin Kaupunginteatteri aloittaa työskentelynsä Tapulikaupungin päiväkodeissa viikolla 5. Hankkeen toimijat pyrkivät osallistumaan aktiivisesti aluekokouksiin ja -tapahtumiin.

Vuoropuhelun ja tutustumisen mahdollistaminen taiteen keinoin, toisilleen ennestään tuntemattomien yksilöiden ja yhteisöjen välillä kuuluu kolmivuotisen hankkeen ydintavoitteisiin. Hankkeen aikana alueelle ja alueella muodostuvat yhteistyöverkostot jatkavat toimintaansa hankekauden päättymisen jälkeen, luoden moni-ilmeistä paikallista kulttuuritoimintaa ja -tarjontaa.

Hankkeen verkkosivut www.valokeilassakoillinen.fi avautuvat 15.3.2019. Siihen asti lisätietoja antaa hanketuottaja Anna Koskela, 050 5737947 tai yleisotyo@zodiak.fi

Hanke on osa Helsingin mallia, joka kuuluu kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaan.

 
 
Siirry sivun alkuun