Ohita navigaatio

26.4.2019

Miten taide- ja kulttuurilaitos voi olla liittolainen? -seminaari 13.5. klo 12-16

Paikka: Uuden tanssin keskus Zodiak 

Osoite: Kaapelitehtaan B-rappu 1 1/2 kerros, Tallberginkatu 1 B/154, 00180 Helsinki 

Suomi ja suomalainen yhteiskunta ovat moninaisia ja tätä myös taide- ja kulttuurilaitosten tulisi heijastaa. Miten laitoksissa työskentelevät henkilöt voivat edistää taide- ja kulttuurikentän yhdenvertaisuutta? Miten laitos voi toimia liittolaisena niille, joilla ei vielä ole yhdenvertaisia mahdollisuuksia osallistua taidekentän toimintaan ammattilaisina. 

Seminaarissa kuullaan keynote puheenvuoro moninaisuustyöstä Saksassa. Niiden jälkeen puhutaan konkreettisista keinoista edistää yhdenvertaisuutta suomalaisessa kontekstissa sekä pienen että ison taide- ja kulttuurilaitoksen näkökulmasta. Miten juuri sinun laitoksessa voidaan luoda oma ja omaan toimintaan sopiva yhdenvertaisuussuunnitelma ja miten siitä tulee konkreettinen työkalu, josta saa arjessa apua?  

Ohjelmarunko 

12:00 Aloitus 

12:15 Keynote puheenvuoro: Sandrine Micossé-Aikins, Diversity Arts Culture (Berliini)

12:45 Keynote keskustelu, moderaattori Martina Marti (KKP) 

13:15 Kahvitauko 

13:30 Paneelikeskustelu, moderaattori Christine Langinauer (KKP) 

Virpi Kanniainen, Aineen taidemuseo, Tornio 

Hanna Fontana, Suomen Kansallisooppera ja -baletti 

Nitin Sood, Helsingin kaupunki 

14:30 Työpajakeskustelut 

15:30 Yhteenveto ja loppusanat   

16:00 Loppu 

Seminaarin kieli on englanti ja seminaari tekstitulkataan englanninkielellä. Työpajakeskusteluissa voi tarpeen mukaan puhua myös suomea. Tapahtumatilaan on asennettu induktiosilmukka. 

Tapahtuma striimataan Kulttuuria kaikille -palvelun Facebook-sivuilla

Kahvia ja teetä on tarjoilla. Tilaisuuden aikana on mahdollisuus ostaa pientä syötävää omakustanteisesti. 

Tapahtumatila on Uuden tanssin keskus Zodiakin näyttämö. Kulku näyttämölle on esteetön. Näyttämölle pääsee suoraan hissillä B-rapun vierestä. Hissin ovi on raskas. Esteetön wc löytyy hissiä vastapäätä samasta kerroksesta kuin näyttämö. Tarkat saavutettavuustiedot löytyvät Zodiakin verkkosivuilta. 

Zodiakin tilat sijaitsevat Kaapelitehtaalla osoitteessa Tallberginkatu 1, sisäpiha, 00180 Helsinki. Kaapelitehtaalla on yhteensä viisi esteetöntä autopaikkaa kolmessa eri paikassa .

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 06.05.2019 tällä lomakkeella. 

Seminaari Kulttuuria kaikille -palvelun verkkosivuilla.

Kulttuuria kaikille - Seminaari: Miten taide- ja kulttuurilaitos voi olla liittolainen?

www.kulttuuriakaikille.fi

Suomi ja suomalainen yhteiskunta ovat moninaisia ja tätä myös taide- ja kulttuurilaitosten tulisi heijastaa. Miten laitoksissa työskentelevät henkilöt voivat edistää taide- ja kulttuurikentän yhdenvertaisuutta? Miten laitos voi toimia liittolaisena niille, joilla ei vielä ole yhdenvertaisia mahdollisuuksia osallistua taidekentän toimintaan ammattilaisina.

Seminaari on osa #StopHatredNow-tapahtumaa, jonka tuottavat yhteistyössä UrbanApa, Kulttuuria kaikille -palvelu, Kulttuurikeskus Caisa, Goethe-Institut Finnland, Aalto-yliopiston taiteen laitos, ARMA, ArtsEqual, Interkult ry, Globe Art Point sekä Zodiak – Uuden tanssin keskus. 

#STOPHATREDNOW 2019 – Liittolaisuus ja solidaarisuus 13.–16.5.2019 

Työkaluja inklusiiviseen, antirasistiseen ja feministiseen toimintaan 

Koko tapahtuma on maksuton! Lisätiedot ja koko ohjelma StopHatredNow -verkkosivuilla.

UrbanApa | #stophatrednow 2019

urbanapa.fi

URBAANI KULTTUURI–, TAIDE– JA TAPAHTUMAYHTEISÖ

StopHatredNow Facebook-sivut.

Stop Hatred Now. 490 likes · 3 talking about this. #StopHatredNow on usean eri taide- ja interkulttuurisenorganisaation yhteinen tapahtuma-alusta.

#StopHatredNow on usean eri taideinstituution sekä interkulttuurisen ja rasismin vastaisen organisaation yhteinen tapahtuma-alusta monimuotoisen ja avarakatseisen Suomen puolesta. Toiminnan keskiössä ovat yhteisöllisyys, voimaantuminen, yhteistyö ja tiedon sekä resurssien jakaminen. Tapahtuma-alusta on luotu pidempiaikaiseksi ja sen puitteissa voidaan toteuttaa erimuotoista toimintaa. #StopHatredNow toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016. 


 
 
Siirry sivun alkuun