Ohita navigaatio

14.1.2020

Ilmoita tapahtumasi kevään 2020 Satakielikuukauden ohjelmaan viimeistään 21.1.2020 mennessä!

Tule mukaan viettämään Satakielikuukautta! Satakielikuukausi tulee taas 21.2.-21.3.2020. 

Satakielikuukausi on vuosittainen monikielisyyttä juhliva jakso Kansainvälisen äidinkielen päivän (21.2.) ja Maailman runouden päivän (21.3) välillä. Satakielikuukautta on vietetty Suomessa vuodesta 2015 ja Pohjoismaissa vuodesta 2017 nimellä Multilingual Month. Kuukauden aikana juhlimme kielellistä rikkautta ja haastamme kaikki tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. 

Monikielisyyskuukauden aihepiiriin lukeutuu tapahtumia, hankkeita ja uutisia, jotka käsittelevät tavalla tai toisella kielellistä moninaisuutta tai jotka toteutetaan Pohjoismaissa ei-valtakielillä. Satakielikuukausi haastaa pohtimaan monikielisyyttä myös oppilaitoksissa, työpaikoilla ja kotona. 

Miten mukaan? 

Tapahtumajärjestäjäksi: Satakielikuukausi on kaikille avoin tapahtumakokonaisuus. Kokonaisuus on toteutettu osallistuvien organisaatioiden ja tekijöiden omalla rahoituksella. Järjestävä taho vastaa omasta tiedotuksestaan. Satakielikuukauden tiimi kokoaa syksystä 2019 alkaen tapahtumien tiedot yhteen www.satakielikuukausi.org -verkkosivuille. Kerro meille tapahtumastasi tällä lomakkeella. Lisätietoja: monikielinen.kirjasto@hel.fi. 

Oma organisaatio, projekti tai muu monikielinen materiaali esille: Kielellisen rikkauden edistämiseen liittyviä ajatuksia ja ehdotuksia voi jakaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #satakielikuukausi ja Facebook -sivuilla https://www.facebook.com/satakielikuukausi/. Voit myös nostaa monikielisyyttä edistäviä toimintatapoja pohjoismaisella tunnisteella #multilingualmonth sekä Facebook -sivuilla https://www.facebook.com/multilingualmonth/

Satakielikuukauden koordinoivana tahona vuonna 2020 on Monikielinen kirjasto yhteistyössä Kulttuuria kaikille -palvelun, Kulttuurikeskus Caisan ja Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen kanssa. 

Lisätietoa: 

 
 
Siirry sivun alkuun