Ohita navigaatio

3.10.2018

Verkkopalvelujen saavutettavuuskiertue marraskuussa

Verkkopalvelun saavutettavuus tarkoittaa sitä, että mahdollisimman moni ihminen voisi käyttää verkkopalvelua mahdollisimman helposti. Verkkopalvelujen saavutettavuus tulee EU:n saavutettavuusdirektiivin myötä koskemaan koko julkista sektoria. Direktiivi tulee käytännössä velvoittamaan kaikkia julkisia toimijoita toteuttamaan verkkopalvelut ns. WCAG-kriteeristön mukaisesti siirtymäaikojen puitteissa.

EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaan kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää digitaalisia palveluja. Suomessa valmisteilla on kansallinen laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jonka on tarkoitus tulla voimaan loppuvuonna 2018. Tätä varten on annettu hallituksen esitys (HE 60/2018). Lakiesityksessä saavuttavuusvaatimusten ohjaus ja valvonta on päätetty sijoittaa Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää marraskuussa 2018 koulutuskiertueen verkkopalvelujen saavutettavuudesta. Koulutuksissa VM:n ja aluehallintoviraston asiantuntijat kertovat pääasiat uudesta lainsäädännöstä ja direktiivin vaatimuksista. Lisäksi tilaisuuksissa esitetään käytännön esimerkkejä verkkopalvelujen saavutettavuudesta eri näkökulmista.

Saavutettavuuskiertueen tilaisuudet ovat maksuttomia ja tarkoitettu kaikille, joita kiinnostaa saavutettavuuden huomiointi verkkopalvelujen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Osa tilaisuuksista myös streamataan ja taltioidaan.

Kiertueen aikataulu:

Maanantai 5.11. klo 12 - 16, Tampere

Tiistai 6.11. klo 9 - 13, Kuopio

Maanantai 12.11. klo 12 - 16, Turku

Tiistai 13.11. klo 9 - 13, Vaasa

Keskiviikko 21.11. klo 12 - 16, Oulu

Torstai 22.11. klo 9 - 13, Rovaniemi

Keskiviikko 28.11. klo 9 - 13 Helsinki, Pasila

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivuilla. 
 
Siirry sivun alkuun